Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bird rozširuje možnosti zdieľanej mikromobility o e-bicykel

Bird rozširuje možnosti zdieľanej mikromobility o e-bicykel
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Bird, ktorá sa zaoberá zdieľanou elektrickou mikromobilitou, v súčasnosti prevádzkuje flotily elektrických kolobežiek vo viac ako 250 mestách po celom svete. Teraz zavádza ďalšiu možnosť pre dochádzajúcich v meste, ktorou je jej prvý elektrický bicykel s jednoduchým názvom Bird Bike.

Hoci záujem o jazdu na bicykloch s elektrickou asistenciou prudko stúpa, nie každý si ich môže dovoliť kúpiť kvôli ich často dosť vysokej cene. V takom prípade by mohlo pomôcť zaplatenie malého poplatku za prenájom e-bicykla v rámci zdieľanej elektrickej mikromobility, napríklad aj prostredníctvom platformy Bird Bike od spoločnosti Bird.

Elektrický bicykel pre zdieľanú mikromobilitu Bird Bike

Elektrický bicykel pre zdieľanú mikromobilitu Bird Bike v jasne modrej farbe je postavený na priechodnom ráme vyrobenom z hliníkovej zliatiny letecko-vesmírnej kvality a má celkovú hmotnosť 34 kilogramov. Vďaka výškovo nastaviteľnému sedadlu by mal byť ľahko prístupný pre jazdcov rôznych výšok.

Spoločnosť neposkytuje špecifikácie motora v zadnom náboji kolesa, no tvrdí, že je „vysoko výkonný“. Uvádza, že e-bicykel je schopný s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov dosiahnuť maximálnu rýchlosť 25 km / h a pomôže prekonať stúpanie až do 20 percent. Jazdci môžu na jedno nabitie integrovanej batérie prekonať vzdialenosť až 90 kilometrov.

Elektrický bicykel pre zdieľanú mikromobilitu Bird Bike

Elektrický bicykel Bird jazdí na 26-palcových pneumatikách, vzadu má masívny blatník s integrovaným zadným svetlom a o brzdenie sa postarajú bubnové brzdy. Veľký digitálny displej ponúka hlasové pokyny, robustný predný kôš sa dá použiť na uloženie nákupu a iných vecí. A zabudovaný káblový zámok pomôže zaistiť bicykel, keď jazdec zaparkuje.

Spoločnosť Bird môže nastaviť geohranice pre e-bicykel tak, aby spomalil alebo zastavil motor v určených oblastiach, a bude schopná kontrolovať stav e-bicykla vďaka palubnej diagnostike. Spoločnosť má v úmysle zaviesť flotilu svojich e-bicyklov do vybraných miest v Severnej Amerike, Taliansku, Španielsku, Nemecku, Írsku a Francúzsku neskôr v tomto roku.

Elektrický bicykel pre zdieľanú mikromobilitu Bird Bike