Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MV Augusta vstupuje do sveta elektrickej mobility s e-bicyklami Amo

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Taliansky výrobca motocyklov MV Agusta ohlásil, že vniká do priestoru elektrickej mobility, pričom začína dvojicou elektrických bicyklov označovaných ako Amo RC a Amo RR. Po nich budú neskôr nasledovať aj niektoré elektronické kolobežky.

Portfólio elektrickej mobility spoločnosti MV Augusta bude začínať sériou elektrických bicyklov Amo, ktorá obsahuje model RR v dvoch farebných prevedeniach – žltá / čierna alebo červená / čierna, zatiaľ čo model RC bude k dispozícii v červenej, bielej a čiernej farbe „Reparto Corse“ a má ráfiky vyrobené z uhlíkových vlákien. Okrem toho sa zdajú byť oba modely rovnaké.

Elektrický bicykel MV Augusta Amo RC.

Spoločnosť MV Agusta tvrdí, že elektrické bicykle Amo sa navrhujú a konštruujú v Taliansku a každý model bode montovaný v závodoch spoločnosti. Oba modely sú dodávané s 250-wattovým motorom Mahle ebikemotion x35 pre elektrickú asistenciu šliapanie do pedálov až do maximálnej rýchlosti 25 km, v súlade s predpismi EÚ.

Elektrický bicykel MV Augusta Amo RR.

Ide o e-bicykle určené pre dochádzanie v meste, pričom každý variant má rám z hliníkovej zliatiny a vidlicu z uhlíkových vlákien. Hmotnosť 15,5 kilogramu umožňuje pomerne ľahké prenášanie e-bicykla do bytu alebo kancelárie. Na hornej rámovej trubke sa nachádza jediné tlačidlo na zapnutie a výber úrovní elektrickej asistencie. Tá sľubuje jazdcom pomáhať až do vzdialenosti 75 kilometrov na jedno nabitie 250-Wh batérie Panasonic, ktorá je umiestnená v dojnej rámovej trubke.

Elektrické bicykle MV Augusta Amo majú dojazd až 75 kilometrov na jedno nabitie batérie.

Spoločnosť MV Agusta cieli elektrické bicykle Amo na „sofistikovaných a náročných obyvateľov miest“ a preto obsahujú prémiové komponenty, ako je remeň Gates Carbon, pneumatiky Pirelli a hydraulické kotúčové brzdy Magura. Cena modelu RR začína od 3 075 EUR, zatiaľ čo model RC v limitovanej edícii sa bude predávať od 4 100 EUR. Dostupné by mali byť od augusta.

Pokiaľ ide o budúce elektrické kolobežky, známe je zatiaľ len to, že spoločnosť MV Augusta už uzatvorila výrobné partnerstvá s cieľom vybudovať tieto riešenia elektrickej mikromobility. Na ďalšie informácie si tak budeme musieť ešte nejaký ten čas počkať.

Elektrické bicykle MV Augusta Amo vážia 15,5 kilogramu vrátane batérie.