Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Softtop prináša nový spôsob ako udržať cyklistov v suchu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dochádzajúcich na bicykloch v meste určite nezastaví trocha dažďa, no určite sa im nepáči, ak na nich prší, najmä ak je výdatný dážď. Nemeckí vývojári zo spoločnosti RainRider však vytvorili zaujímavé riešenie s názvom Softtop, ktoré je navrhnuté tak, aby udržalo cyklistov v suchu, respektíve aby boli počas dažďa predsa len o niečo suchší.

Cyklistický kryt proti dažďu Softtop je vyrobený z potiahnutej polyesterovej tkaniny a z priehľadného polyuretánu odolného voči UV žiareniu. Je pripevnený k bicyklu používateľa pomocou rýchloupínacieho držiaka na riadidlách spolu s dvoma háčikmi na oboch stranách „nôh“ prednej Svoj napnutý mierne skosený tvar si zachováva pomocou sady pružných tyčí vyrobených z hliníka a uhlíkových vlákien, ktoré sú podobné stanovým tyčiam. Sieťové otvory vpredu zabraňujú zahmlievaniu priezoru.

Cyklistický kryt proti dažďu Softtop.

Keď cyklista jazdí, kryt Softtop ho chráni pred dažďom, ktorý prichádza zhora, spredu a trocha aj zboku. Ak cyklista bicykel na chvíľu odstaví, horná polovica zariadenia sa dá jednoducho sklopiť a zachytiť na miesto k zadnému nosiču bicykla. Takto kryt neodfúkne vietor a navyše pomôže udržať zaparkovaný bicykel v suchu. Ak by si chcel jazdec urobiť dlhšiu zastávku, napríklad po príchode do práce, môže celú vec úplne vybrať, zložiť a potom ju vložiť do pribalenej tašky na rameno v štýle cvičiacej podložky.

Podľa spoločnosti RainRider váži kryt proti dažďu Softtop len 1,5 kilogramu a je 215 centimetrov vysoký a 40 centimetrov široký. Je už teraz k dispozícii za cenu 129,95 EUR prostredníctvom webových stránok výrobcu.

Cyklistický kryt proti dažďu Softtop.