Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bambusové riadidlá Gump znižujú otrasy pre komfortnejšiu jazdu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Napriek tomu, že existuje už niekoľko bicyklov s bambusovým rámom, mnoho jazdcov sa nevie rozhodnúť, či sú ich výhody až také, aby si ich zaobstarali. Mohli by však zvážiť nové bambusové riadidlá Gump, pretože sa o nich tvrdí, že lepšie pohlcujú otrasy a sú pohodlnejšie ako hliník alebo uhlíkové vlákna.

Bambusové riadidlá Gump, ktoré vyrobila novozélandská spoločnosť Passchier, získali svoje meno podľa románovej / filmovej postavy Forresta Gumpa, ktorý bol okrem iného vykreslený ako neúnavný bežec. Tyč riadidiel je takmer výlučne vyrobená z laminovaných vrstiev bambusu a v strede je umiestnená 31,8 milimetrová objímka vyrobená z uhlíkových vlákien, ktorá spája tyč s predstavcom riadidiel. Podľa slov výrobcu dôsledné testovanie pevnosti overilo, že riadidlá Gump spĺňajú bezpečnostné normy ISO pre komponenty bicyklov.

Bambusové riadidlá Passchier Gump.

Čo je však dôležité, tvrdí sa, že bambus je dostatočne pružný, aby absorboval vibrácie na cestách. A to výrazne lepšie ako riadidlá vyrobené z hliníkovej zliatiny alebo uhlíkových vlákien, no nie až tak, aby sa tyč prudko ohýbala hore a dole. Výsledkom je, že jazdci údajne pociťujú menšiu únavu a nepohodlie v oblasti ruky a paže, pričom majú stále plnú kontrolu nad bicyklom.

Bambusové riadidlá Passchier Gump.

Bambusové riadidlá Gump sú k dispozícii na webových stránkach spoločnosti Passchier v dĺžkach 760 a 650 mm, s hmotnosťou 330, respektíve 250 gramov. Obidva modely bambusových riadidiel majú 22-stupňovové prehnutie a obidva dostali cenovku 350 NZD (približne 210,42 EUR).

Bambusové riadidlá Passchier Gump.