Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Celoodpružená e-kolobežka Eleven je vybavená antikolíznym systémom

Celoodpružená e-kolobežka Eleven je vybavená antikolíznym systémom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 9. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americkí vývojári zo spoločnosti Unagi vytvorili štýlovú celoodpruženú elektrickú kolobežku s názvom Eleven, ktorá dostala do výbavy prvky umelej inteligencie. Tie dokážu varovať jazdcov pred možnými kolíziami s ľuďmi alebo s predmetmi.

Nová celoodpružená elektrická kolobežka Unagi Eleven získala pokročilý asistenčný systém, ktorý je adaptáciou technológie, ktorá sa vyskytuje v autonómnych automobiloch. Vstavaný senzor a HD kamera skenujú okolie e-kolobežky a prostredníctvom integrovaného audio systému a dotykového displeja e-kolobežky varujú jazdca pred potenciálnymi nebezpečenstvami, akými sú napríklad nadchádzajúce kolízie. Výrobca tvrdí, že systém umelej inteligencie Crach Protect AI je schopný identifikovať ľudí, vozidlá a neživé predmety, ako aj brzdové svetlá a dopravné značky STOP.

Celoodpružená skladacia elektrická kolobežka Unagi Eleven.

Partnerstvo so spoločnosťou Google prináša implementáciu podrobnej navigácie do kolobežky. Jazdcom stačí len zadať cieľ do mobilnej aplikácie pre operačné systémy Android a iOS. Smartfón sa potom spáruje s e-kolobežkou Eleven a navigačné pokyny sa zobrazia na displeji umiestnenom na riadidlách. Prostredníctvom vstavaného reproduktora potom navigácia vydáva zvukové výzvy, vďaka čomu môže byť smartfón počas jazdy bezpečne uložený vo vrecku jazdca. V prípade, že nie je potrebné používať navigačné pomôcky, môže si používateľ zostaviť zoznam skladieb a cez bezdrôtovú technológiu Bluetooth ich streamovať do 15-wattového reproduktora v e-kolobežke.

Antikolízny systém Crach Protect AI.

Elektrická kolobežka Eleven sa dá poskladať do kompaktnejších rozmerov pre ľahšiu prepravu alebo prenášanie. Je vyrobená z kompozitu z uhlíkových vlákien, aby si udržala nízku hmotnosť 14,5 kilogramov. Jazdu po nerovnom teréne spríjemní štvorramenný systém úplného odpruženia z elastoméru a peny odolnej voči prerazeniu. Dva 500 W motory prinášajú maximálnu rýchlosť 32 km / h a schopnosť e-kolobežky zvládnuť až 15-stupňové stúpanie.

Celoodpružená skladacia elektrická kolobežka Unagi Eleven.

Odnímateľná batéria s kapacitou 9700 mAh sa dá nabíjať v interiéri a jej dojazd na jedno nabitie je údajne 25 kilometrov. K bezpečnostným funkciám patrí snímač pohybu s alarmom a sledovanie cez GPS s možnosťou diaľkového vypnutia e-kolobežky v prípade pokusu o krádež.

Celoodpružená skladacia elektrická kolobežka Unagi Eleven s antikolíznou technológiou Crach Protect AI sa dá získať za približne 1 314 EUR prostredníctvom podpory prebiehajúcej startup kampane na portáli Indiegogo. Dostupná by mala byť v júni alebo v septembri 2022, v závislosti od zvoleného modelu.

Celoodpružená skladacia elektrická kolobežka Unagi Eleven.