Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahký elektrický bicykel Whippet je navrhnutý pre život v meste

Ľahký elektrický bicykel Whippet je navrhnutý pre život v meste
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V roku 2018 uviedla britskí vývojári zo spoločnosti Revolutionworks na trh Revos, doplnkovú súpravu, ktorá štandardnému bicyklu poskytne elektrickú asistenciu šliapania do pedálov. Teraz vydáva vlastný ľahký elektrický bicykel pre dochádzajúcich s názvom Whippet.

Nový elektrický bicykel Whippet váži 13,9 kilogramu, čo síce nie je najľahší e-bicykel, ale nie je taký ťažký ako mnohé e-bicykle pre dochádzajúcich v meste, ktoré sú na trhu. Je vybavený hliníkovým rámom, ktorý je k dispozícii iba v jednej veľkosti a má výšku 77 centimetrov. Mal by byť pritom vhodný pre jazdcov s výškou 1,65 až 1,83 metra. Motor v zadnom náboji kolesa s výkonom 250 W poskytne tri stupne elektrickej asistencie šliapania do pedálov až do maximálnej rýchlosti 25 km / h.

Elektrický bicykel pre dochádzajúcich v meste Whippet.

Výrobca tvrdí, že vyvinul pohonný systém motora v náboji s použitím inovatívnej elektronickej konštrukcie, aby sa maximalizoval výkon pri minimalizácii hmotnosti. To pomáha udržať e-bicykel Whippet ľahký a obratný podobne ako normálny bicykel, pričom sa vývojárom podarilo udržať nízke náklady.

Spoločnosť Revolutionworks hovorí, že väčšina jázd na e-bicykli bude pravdepodobne na relatívne krátke vzdialenosti okolo 6,5 kilometra alebo menej, takže bol navrhnutý s ohľadom na tieto druhy jázd v meste. Odnímateľná a uzamykateľná 200-Wh lítium-iónová batéria valcového tvaru je namontovaná na spodnej rámovej trubke a na jedno nabitie by mala poskytnúť dojazd do vzdialenosti až 40 kilometrov. Do plnej kapacity sa nabije za tri hodiny. K dispozícii je tiež USB port na dobíjanie mobilných zariadení na cestách.

Elektrický bicykel pre dochádzajúcich v meste Whippet.

Flexibilita jazdy je poskytovaná 7-stupňovou prehadzovačkou Shimano. E-bicykel má dvojité ráfiky zo zliatiny 700c, na ktorých sú pneumatiky Schwalbe Marathon Greenguard a o brzdnú silu sa postarajú hydraulické kotúčové brzdy. Na riadidlách sa nachádza jednoduchá zobrazovacia jednotka, ktorá poskytne informácie o jazde a stave batérie. Vo výbave je odpružená sedlovka Brookes Cambium C17, výklopný stojan na parkovanie a blatníky nad predným aj zadným kolesom.

Ľahký elektrický bicykel pre dochádzajúcich v meste Whippet je teraz v predaji za cenu 1 499 libier (približne 1 777 EUR), hoci výrobca zatiaľ neplánuje dodávať e-bicykle mimo Spojené kráľovstvo. Spoločnosť Revolutionworks sľubuje, že za každý predaný e-bicykel zafinancuje organizácii Ecologi výsadbu až 100 stromov.

Elektrický bicykel pre dochádzajúcich v meste Whippet.