Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistické svetlo Owlight sa cez deň schováva ako sova

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Je praktické mať svetlomet, ktorý je stále umiestnený na bicykli, no môže aj prekážať, keď nie je potrebný. Nové cyklistické svetlo s názvom Owlight bolo navrhnuté s ohľadom na tento problém, pretože sa počas denného svetla skrýva v riadidlách bicykla.

Cyklistické svetlo Owlight, vytvorené rumunskou startup spoločnosťou s rovnakým názvom, je dlhé valcové zariadenie, ktoré nahrádza koncovku na akejkoľvek rovnej tyči riadidiel. Svetlo je tak vložené do trubice riadidiel, pričom má jeden koniec odhalený. Ten môže byť tvorený jedným z z troch rôzne veľkých gumových O-krúžkov, ktoré sa používajú na pevné zaistenie svetla v trubici.

Cyklistické svetlo Owlight.

Keď nie je potrebné žiadne osvetlenie, koniec svetla Owlight vyzerá ako obyčajná tyčová koncovka. Stlačenie prstom však spôsobí vysunutie odpruženého titánového LED modulu svetlometu a jeho rozsvietenie v režime stáleho svietenia. Druhým rýchlym stlačením sa prepne do režimu blikania. Následne ho môže používateľ otočiť až o 360 stupňov, ak je potrebné upraviť jeho uhol.

Cyklistické svetlo Owlight.

O napájanie svetlometu sa starajú dve batérie typu AAA dodávané používateľom, ktoré by údajne mali na jedno nabitie vydržať približne osem hodín prevádzky v režime stáleho svietenia alebo 20 hodín v režime blikania. Celý svetlomet Owlight váži 33,6 gramov, vrátane batérií, a má svietivosť len niečo málo cez 50 lúmenov. Čiže je to svetlo, ktoré sa dá dobre vidieť, ale zrejme nedosiahne výkon predného svetla na poskytnutie jasného výhľadu na cestu v noci.

Cyklistické svetlo Owlight.

Cyklistické svetlo Owlight je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Získať sa dá za 49 dolárov, pričom maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 104 dolárov. Za predpokladu, že sa podarí vyzbierať požadovaná suma na rozbehnutie výroby, dodávka prvých kusov by sa mala začať v októbri 2022.