Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rukoväte Personomic sú vyrobené na mieru pre každého cyklistu

Rukoväte Personomic sú vyrobené na mieru pre každého cyklistu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď veľa cyklistov používa vo svojich topánkach vlastné ortopedické vložky, zvyčajne používajú na riadidlách len univerzálne rukoväte. Spinoff spoločnosť Personomic, ktorú založila Stuttgartská univerzita, to chce zmeniť pomocou rukovätí, ktoré sú vyrobené na mieru pre ruky jednotlivých cyklistov.

Záujemcovia začnú vyfotografovaním každej ruky svojim smartfónom, pričom ruky má položené naplocho na hárku papiera vo formáte A4 alebo formáte US-Letter ako referenciu veľkosti. Tieto fotografie potom e-mailom posielajú spoločnosti Personomic, ktorá ich použije na vytváranie 3D počítačových modelov každej ruky. Tieto modely sa zase používajú na navrhovanie rukovätí, ktoré sú optimalizované pre lepšie pohodlie, rozloženie tlaku a priľnavosť.

Cyklistické rukoväte na mieru Personomic.

Rukoväte sa vyrábajú najskôr 3D tlačou formy a následným naplnením tejto formy silikónom, takže samotné rukoväte sú vylisované, nie 3D vytlačené. Podľa tvrdenia výrobcu použitie silikónu umožňuje, aby bol hotový výrobok mäkký, tlmiaci vibrácie a mal priľnavosť bez toho, aby sa nakoniec stal lepkavým, ako je to v prípade niektorých iných typov gumy.

Cyklistické rukoväte na mieru Personomic.

Ako ďalší bonus si kupujúci môžu pri zadávaní objednávky vybrať farbu silikónu a hliníkových uzamykacích krúžkov, spolu so vzorom textúry rukoväte. Rukoväte, ktoré dostanú, budú mať vnútorný priemer 22,2 milimetrov. Každá z nich bude 13 centimetrov dlhá a pár rukovätí by mal vážiť 170 až 220 gramov, v závislosti od veľkosti ruky. Je potrebné poznamenať, že aj keď budú fungovať so zrkadlami na konci tyče riadidiel, nebudú kompatibilné s páčkami prehadzovačky.

Cyklistické rukoväte na mieru Personomic.

Cyklistické rukoväte na mieru Personomic sa dajú získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter vo výške 59 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je 99 EUR. Dodávka by sa mala rozbehnúť v apríli 2022.