Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Modulárna e-štvorkolka z uhlíkových vlákien prepraví rôzny náklad

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci nákladné bicykle dokážu odviezť veľa vecí, na prepravu niektorých nákladov sú naozaj potrebné štyri kolesa. To však neznamená, že vozidlo nemôže byť čiastočne poháňané pedálmi. Je tomu tak aj v prípade modulárnej štvorkolky s elektrickou asistenciou SUM-X.

Modulárna nákladná elektrická štvorkolka SUM-X, ktorú postavila talianska spoločnosť zaoberajúca sa mobilitou SUM Solutions, pozostáva z dvoch hlavných častí. Prvou z nich je predná časť s rámom vyrobeným z uhlíkových vlákien, ktorá obsahuje sedadlo, riadidlá, kľuky, hnacie ústrojenstvo, motor v stredovej konzole, batériu a predné kolesá. Čiže SUM-X má pohon predných kolies.

Modulárna nákladná elektrická štvorkolka SUM-X.

Táto predná časť je celkom logicky spojená so zadnou časťou. Ide o valníkovú nákladnú platformu, ktorá je dostupná v krátkej, strednej a dlhej verzii. Kupujúci sa môžu rozhodnúť pre izolovaný nákladný box s pôdorysom, ktorý zodpovedá rozmerom platformy, pre náklady, ktoré je potrebné uchovávať v chlade a / alebo uzavreté.

Medzi ďalšie funkcie modelu SUM-X patria hydraulické kotúčové brzdy, LED predné a zadné svetlá či predné a zadné odpruženie s vinutou pružinou pre predné a listovou pružinou pre zadné odpruženie. Strecha a čelné sklo sú voliteľné doplnky.

Modulárna nákladná elektrická štvorkolka SUM-X.

Celá e-štvorkolka má údajne hmotnosť len 46 kilogramov, hoci nie je jasné s ktorým typom zadnej časti to súvisí. V každom prípade dokáže SUM-X uniesť maximálne úžitkové zaťaženie 300 kilogramov, pričom jedno 5-hodinové nabitie lítiovej batérie údajne poskytne dojazd do vzdialenosti približne 60 kilometrov.

Elektrická štvorkolka SUM-X bola testovaná v projekte zameranom na poskytovanie mestskej mobility pre telesne postihnutých na invalidných vozíkov.

Modulárna nákladná elektrická štvorkolka SUM-X.