Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mestský e-bicykel E/1 využíva odpruženie kopírujúce povrch

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Vaast predstavila nový mestský elektrický bicykel s názvom E/1. Ten má znížený rám pre ľahšie nasadanie, ako aj predný a zadný nosič na prevážanie nákupov či iného nákladu. Okrem toho sa môže pochváliť celoodpruženým systémom, ktorý vyhladí jazdu po nerovnom povrchu bez ohľadu na to, koľko nákladu sa prepravuje.

Srdcom elektrického bicykla E/1 je hydroformovaný hliníkový znížený rám, ktorý v sebe skrýva celoodpružený systém Nail'D R3ACT. Podľa výrobcu pritom štvorbodové odpruženie „ochráni všetko, čo so sebou nesiete, a zachováva jazdnú stabilitu, ako keby tam nebol žiadny náklad. Systém optimalizuje ľudskú námahu oddelením zaťaženia pri šliapaní do pedálov od pohybu odpruženia, aby sa eliminovala spotreba energie.“

Mestský elektrický bicykel Vaast E/1.

Vďaka zníženému monorámu je e-bicykel vhodný pre viac jazdcov ako bicykel s hornou rámovou trubkou. Sedlovka sa dá nastaviť bez použitia náradia a k dispozícii sú tri veľkosti rámu, ktoré pokrývajú jazdcov s výškou od 141 do 193 centimetrov.

Elektromotor Bosch 4 Performance CX Drive poskytuje asistenciu šliapania do pedálov až do maximálnej rýchlosti 25 km / h. V závislosti od konfigurácie je k dispozícii reťaz Shimano SLX alebo karbónový remeňový pohon Gates. Energiu dodáva batéria v trubke sedlovky PowerTube 500 a do predstavca riadidiel bol integrovaný displej Kiox 300 s bezdrôtovou Bluetooth.

Mestský elektrický bicykel Vaast E/1.

Vaast E/1 jazdí na ráfikoch Alex MD40 obalených pneumatikami Schwalbe Super Moto-X a brzdnú silu zabezpečujú štvorpiestikové brzdy Shimano M6120 so 180 mm rotormi. Zahrnuté sú vlastné zliatinové blatníky a e-bicykel je dodávaný s veľkými namontovanými nákladnými nosičmi (s držiakom na zámok ABUS integrovaným do zadného nosiča) a vpredu a vzadu je LED osvetlenie SuperNova. Hmotnosť sa pohybuje od 33,9 – 36,4 kilogramov, v závislosti od zvolenej verzie.

Mestský elektrický bicykel Vaast E/1 je k dispozícii v troch konfiguráciách, pričom každá bude dodaná v bezplastovom obale. Variant Shimano je najlacnejší, s cenou 7 499 dolárov, nasleduje model Enviolo za 8 499 dolárov a najvyšší model Rohloff stojí až 9 999 dolárov.

Mestský elektrický bicykel Vaast E/1.