Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahký elektrický bicykel nothng stavil na minimalizmus

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vzhľadom na to, že ide aspoň sčasti o elektronické zariadenia s pokročilými technológiami, mnohé elektrické bicykle disponujú ďalšími funkciami navyše, ktoré nie každý chce. No výstižne pomenovaný e-bicykel nothng bol vytvorený práve s ohľadom na takýchto ľudí, pretože sa chopil konceptu minimalizmu.

Elektrický bicykel nothng (vyslovuje sa ako anglické slovo „nothing“, čiže „nič“) vytvorila britská startup spoločnosť Analog Motion, ktorá predtým priniesla podobne jednoduchý e-bicykel AM1.

Nothng má pritom len jeden prevodový stupeň, integrované predné a zadné svetlá, mechanické kotúčové brzdy, vzduchom odpružené sedlo, relatívne ľahké pneumatiky 700 x 50c, predstavec riadidiel s nastaviteľným uhlom a namiesto klasickej reťaze získal hladký bezúdržbový karbónový remeňový pohon Gates. 250-wattový motor v náboji zadného kolesa zvyšuje výkon jazdca pri šliapaní až na maximálnu rýchlosť 25 km / h v Európe a 32 km / h v USA.

Elektrický bicykel nothng.

Tento motor je poháňaný 36V / 7Ah lítiovou batériou namontovanou na spodnej trubici, ktorú možno uzamknúť na mieste a v prípade potreby vybrať na nabíjanie. Jedno nabitie batérie by údajne malo stačiť na dojazd s elektrickou asistenciou do vzdialenosti od 20 do 60 kilometrov, v závislosti od premenných, ako je terén, úsilie pri šliapaní a úroveň elektrickej asistencie, ktorú si jazdci vyberajú prostredníctvom malého . množstvo vybranej pomoci – jazdci si vyberajú druhú možnosť prostredníctvom malej LCD riadiacej jednotky na riadidlách.

Elektrický bicykel nothng.

Káble sú vnútorne vedené cez hliníkový rám, čo prispieva k jeho elegantnejšiemu vzhľadu, ku ktorému prispievajú aj vyhladené a vybrúsené zvary. Súčasťou balenia sú aj blatníky a stojan. Na ráme sú tiež montážne body pre umiestnenie nosičov. Celý e-bicykel pritom váži celkom znesiteľných 15,9 kilogramov, vďaka čomu sa dá ľahko prenášať napríklad cez schody.

Elektrický bicykel nothng sa dá získať za približne 1 098 EUR prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Indiegogo. K dispozícii je pritom v pánskej a dámskej verzii rámu. Dodávka je naplánovaná na marec 2022.

Elektrický bicykel nothng.