Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlový skladací e-bicykel Fiido X má dojazd až 130 kilometrov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prepravovať skladací elektrický bicykel vo verejnej doprave je oveľa jednoduchšie ako cestovať s bežným e-bicyklom v plnej veľkosti. Čínska spoločnosť Fiido pritom predstavila skladací elektrický bicykel, ktorý sa môže pochváliť dojazdom až 130 kilometrov, snímaním krútiaceho momentu, batériou v nastaviteľnej trubke pod sedlovkou a zabezpečením bez použitia kľúča.

V skutočnosti existujú dva modely skladacieho elektrického bicykla Fiido. Nesú označenie X a X Lite, pričom ich celkový dizajn je dosť podobný minuloročnému modelu skladacieho e-bicykla D11.

Nové modely zo série X majú veľa spoločného, obsahujú rovnaký rám z horčíkovej zliatiny, ktorý má hmotnosť len 3 kilogramy. Skladací mechanizmus bol tiež skrytý vo vnútri rámu a káble sú vedené vnútorne, aby sa zachovali čisté línie. V rozloženom režime pripravenom na jazdu majú tieto e-bicykle rozmery 150 x 58 x 100 centimetrov, no po jazde sa dajú zložiť na kompaktné rozmery len 84 x 40 x 59 centimetrov, čo uľahčí ich prepravu.

Skladací elektrický bicykel Fiido X.

Každý z nich je vybavený bezkartáčovým prevodovým motorom s krútiacim momentom 40 Nm a dosahujú maximálnu rýchlosť 25 km / h. Systém snímača krútiaceho momentu reaguje na jazdca a sľubuje citlivejšiu elektrickú asistenciu, zatiaľ čo 7-rýchlostná prehadzovačka Shimano poskytne flexibilnejšiu jazdu. LED osvetlenie je integrované do rámu.

Skladací elektrický bicykel Fiido X.

Fiido X sa dodáva s bezpečnostným zámkom na klávesnicu a vo vývoji je aj sprievodná mobilná aplikácia, ktorá ponúkne sociálny prvok a zároveň umožní monitorovanie e-bicykla v reálnom čase. K dispozícii je LCD displej so vstavaným USB nabíjacím portom a e-bicykle sa pohybujú na 20-palcových pneumatikách CST. Súčasťou výbavu je aj stojan.

Skladací elektrický bicykel Fiido X.

Model Fiido X je dodávaný s hydraulickými kotúčovými brzdami a 36-V / 11,6-Ah batériou integrovanou v trubke sedlovky, ktorá poskytne dojazd do vzdialenosti až 130 kilometrov na jedno nabitie. Koľajnice na zadnej strane sedlovkovej trubky umožňujú flexibilné nastavenie výšky sedenia. Model Fiido X Lite neťaží z výhod hydraulických bŕzd a má menej výkonnú 36-V / 5,8-Ah batériu integrovanú v trubke sedlovky, ktorá poskytne dojazd do vzdialenosti 60 kilometrov na jedno nabitie.

Skladací elektrický bicykel Fiido X.