Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrická kolobežka Pipegun #1 čerpá z ducha BMX bicyklov

Elektrická kolobežka Pipegun #1 čerpá z ducha BMX bicyklov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Turecká startup spoločnosť s názvom Tozz Bike dúfa, že vnesie trochu zábavy do pohybu po uliciach mesta prostredníctvom svojej elektrickej kolobežky Pipegun #1, ktorý je inšpirovaná BMX bicyklami a skejtbordmi.

Nová elektrická kolobežka Pipegun #1 alebo PG-1 debutovala na nedávnej výstave Design Week Turkey a spočiatku sa vyrába vo veľmi obmedzenej sérii 20-tich kusov. Bude k dispozícii v dvoch variantoch pohonnej jednotky. Každá je pritom postavená na holom ráme vyrobenom z nehrdzavejúcej ocele. PG-1 jazdí 20-palcových ráfikoch Eclat, na ktorých sú osadené červené pneumatiky Salt Tracer BMX.

Elektrická kolobežka Pipegun #1.

Model s 250-wattovým motorom Bafang v náboji kolesa má krútiaci moment 45 Nm a poskytuje maximálnu rýchlosť 25 km / h. Je pritom schopný zvládnuť až 12-stupňové stúpanie. Hoci špecifikácia lítioum-iónovej batérie neboli zverejnené, jazdcom sa sľubuje dojazd až do vzdialenosti 45 kilometrov na jedno nabitie.

Elektrická kolobežka Pipegun #1.

Druhý model disponuje 500-wattovým motorom Bafang v náboji kolesa, ktorý má krútiaci moment 60 Nm a umožní dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 35 km / h. Výkonnejšia batéria pritom poskytne dojazd do vzdialenosti približne až 60 kilometrov na jedno nabitie.

Elektrická kolobežka Pipegun #1 pripomína BMX bicykel nielen svojim kolesami, ale aj širokými riadidlami. Je vybavená zadnou kotúčovou brzdou a v prednej časti dosky, ktorá pripomína skejtboard je umiestnené LED osvetlenie.

Elektrická kolobežka Pipegun #1.

Predbežné objednávky na kusovo obmedzenú sériu sú už otvorené. Cena sa pritom začína od 2 100 dolárov. Distribúcia by sa mala začať už v priebehu januára.

Elektrická kolobežka Pipegun #1.