Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Seeker kombinuje svetlá na bicykli s prednou a zadnou kamerou

Seeker kombinuje svetlá na bicykli s prednou a zadnou kamerou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vzhľadom na množstvo dostupnej cyklistickej elektroniky je možné, že niekto môže mať na svojom bicykli namontovanú akčnú kameru, zadnú kameru a osvetľovací systém. Nový systém s názvom Seeker pritom kombinuje všetky tieto položky v jednom nastavení.

Systém Seeker, ktorý vyrobila čínska spoločnosť Apeman, pozostáva z modulu R1 namontovaného pod sedlovkou vzadu, modulu F1 namontovaného na riadidlách vpredu a vodotesnej akčnej kamery Seeker One, ktorá má dva displeje a nakrúca v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Používateľ si môže obstarať dve tieto kamery a namontovať ich do oboch modulov Seeker R1 a F1, vďaka čom získa nastavenie s prednou aj zadnou kamerou.

Kamera Seeker One.

Modul R1 je napájaný lítium-iónovou batériou s kapacitou 5 000 mAh a má vstavané zadné svetlo, ktoré sa automaticky rozsvieti, keď sa vonku začne zotmievať. Zadné svetlo sa dá nastaviť buď na režim rýchleho blikania s jasom 50 lúmenov alebo na režim stáleho svietenia s intenzitou 35 lúmenov. Modul navyše laserom premieta virtuálne značenie jazdných pruhov pre cyklistu na vozovku po oboch stranách bicykla. R1-tka má tiež funkciu brzdového svetla, ktoré sa aktivuje akcelerometrom, vďaka čomu začne blikať rýchlejšie a jasnejšie, keď bicykel náhle spomalí.

Osadenie kamery do jedného z modulov systému Seeker.

Video z kamery Seeker One namontovanej v module R1 sa zobrazuje v reálnom čase vo vyhradenej aplikácii, ktorá zobrazuje aj údaje, ako je aktuálna rýchlosť a celková prejdená vzdialenosť. Za predpokladu, že používateľ má svoj smartfón namontovaný na riadidlách, znamená to, že sa môže jednoducho pozrieť na displej smartfónu a skontrolovať, či sa zozadu nepribližujú nejaké vozidlá. To znamená, že sa nemusí neustále pozerať cez rameno pri odbočovaní alebo zmene jazdného pruhu. V prípade, že cyklistu zrazí vozidlo, incident bude zaznamenaný kamerou na použitie pri dokazovaní vinníka nehody.

Predný modul Seeker F1 s kamerou Seeker One.

Rovnako ako R1, aj modul F1 má 5 000 mAh batériu, spolu so snímačom okolitého svetla, ktorý automaticky rozsvieti svetlo pri slabom osvetlení. Toto svetlo je možné prepnúť na tri nastavenia výkonu, vrátane 150-lumenového rýchleho blikania a 80-lumenového stabilného svietenia. Jednotku je možné používať samostatne alebo je možné do nej umiestniť kameru na zaznamenávanie záznamov z jázd používateľa z pohľadu prvej osoby. Aplikácia sa dá potom použiť na úpravu a zdieľanie videí z jazdy.

Zadný modul Seeker R1 s kamerou Seeker One.

Podľa spoločnosti Apemana by batéria v module R1 alebo F1 mala vydržať na jedno nabitie až päť hodín používania. Kameru Seeker One je možné umiestniť do ktorejkoľvek jednotky a nabíjať ju spolu s ňou, aj keď nie sú k dispozícii žiadne údaje o jej výdrži.

Systém Seeker bude predmetom startup kampane na portáli Kickstarter, ktorá sa začne koncom tohto mesiaca. Vtedy budú oznámená cena aj dostupnosť.