Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Poznámkový blok TheGVA je vyrobený z udržateľných materiálov

Poznámkový blok TheGVA je vyrobený z udržateľných materiálov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Voči životnému prostrediu máme všetci sociálnu zodpovednosť a mali by sme robiť všetko, čo je v našich silách, aby sme ho chránili. V tomto duchu predstavila švajčiarska firma TheGVA nový rad štýlových poznámkových blokov, ktoré sú vyrobené výlučne z trvalo udržateľných materiálov.

Nákupné zoznamy, poznámky a pripomienky sú veci, ktoré v súčasnosti v značnej miere delegujeme cez naše smartfóny. Väčšina písania a kreslenia sa už robí na počítačoch, no pre niektorých majú stále svoje čaro i praktické využitie papierové poznámkové bloky. Nový prírastok TheGVA je pritom navrhnutý tak, aby priniesol nielen uspokojivý pocit z písania rukou, ale zároveň zachoval čo najmenšiu ekologickú stopu.

Poznámkový blok TheGVA z trvalo udržateľných materiálov.

Jeho obal je preto vyrobený z bambusu, ktorý je vďaka svojmu neuveriteľne rýchlemu rastu jedným z najudržateľnejších materiálov. Stránky v bloku sú vyrobené z papiera, ktorý získal certifikáciu FSC (Forest Stewardship Council). To znamená, že je získavaný spôsobom, ktorý je šetrný k životnému prostrediu. A okolo nových poznámkových blokov nie je žiadne plastové lemovanie, len recyklovaný papier.

Výsledkom je poznámkový blok, ktorý je rovnako ekologický ako štýlový. Každý má ručne šité viazanie a surový bambusový obal je na dotyk hladký. Tento povrch si môžete zafarbiť podľa svojej chuti alebo si na neho nechať spoločnosťou TheGVA dokonca vyryť osobný nápis.

Poznámkový blok TheGVA z trvalo udržateľných materiálov.

Ekologické poznámkové bloky majú formát A5 a obsahujú 72 strán, ktoré sú buď prázdne, s čiarkovanými alebo bodkovanými riadkami. Dostupné sú v 13 farebných variantoch vrátane čiernej, tmavohnedej, tmavošedej, eko-zelenej, lagúnovo modrej, snehobielej, červenej, pastelovo modrej alebo ružovej farby. K dispozícii sú i povrchové úpravy imitujúce kov v bronzovej, šedej, modrej alebo zlatej farbe.

Poznámkový blok TheGVA je ponúkaný prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za 17 CHF (asi 15,8 EUR). Dodávka je naplánovaná na október 2020.

Poznámkový blok TheGVA z trvalo udržateľných materiálov.