Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vyradené batérie z e-bicyklov Lime poslúžia v BT reproduktoroch

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Viaceré automobilky už naznačili zámery využiť vyradené batérie z elektromobilov, ktorým vdýchnu nový život, keď poslúžia svojmu primárnemu účelu. Spoločnosť Lime teraz odhalila podobné plány pre tých, ktorí napájajú svoje elektrické bicykle. Tieto batérie sa chce recyklovať na použitie v Bluetooth reproduktoroch s nulovým odpadom.

Spoločnosť Lime vyvíja tieto prenosné bezdrôtové reproduktory v spolupráci s dizajnérskou firmou Gomi. Až 1 000 batérií, ktoré budú pochádzať z elektrických bicyklov rannej generácie, ktoré medzičasom doslúžili, budú odstránené, vyčistené a znovu otestované na kapacitu pred tým, ako dostanú druhú šancu.

Prenosné Bluetooth reproduktory Gomi.

Samotné Bluetooth reproduktory budú mať kryt so štruktúrou pripomínajúcou mramor, ktorý je vyrobený zo 100 percent recyklovaného plastového odpadu. Reproduktory budú k dispozícii v zelenej, čiernej, modrej a bielej farbe. Použité batérie z elektrických bicyklov by im pritom mali poskytnúť až 20 hodinovú výdrž na jedno nabitie.

Prenosné Bluetooth reproduktory Gomi.

Nové prenosné Bluetooth reproduktory Gomi sa dajú získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter. Ich cena je 129 GBP (približne 149 EUR). Už teraz sa podarilo vyzbierať viac ako štvornásobok požadovanej sumy a tak by nič nemalo brániť tomu, aby sa reproduktory dostali k podporovateľom kampane podľa plánu v novembri tohto roku.

Prenosné Bluetooth reproduktory Gomi.