Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosné napájacie stanice BioLite uľahčia život aj mimo elektrickej siete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť BioLite chce poskytnúť energetické riešenie na požiadanie pre núdzové situácie, kempovanie a pracovníkov na diaľku, pričom predstavila dvojicu prenosných napájacích staníc určených pre ľudí na cestách. Novo uvedený modelový rad BaseCharge si prináša zásuvkový aj solárny vstup a všetky druhy výstupov, čo používateľom umožňuje kdekoľvek napájať čokoľvek, od smartfónov, cez mixéry, až po akumulátorové vŕtačky.

Prenosné napájacie stanice z dielne spoločnosti BioLite sa dodávajú v dvoch verziách. Model BaseCharge 600 s kapacitou 622 Wh a väčší model BaseCharge 1500 s kapacitou až 1 521 Wh. Oba modely sú vybavené inteligentným prístrojovým panelom určeným na jednoduché odčítanie úrovne energie, ktorá sa mení za chodu podľa pripojených zariadení, spolu s bezdrôtovou nabíjacou podložkou pre smartfóny umiestnenou na vrchnej strane.

Prenosné napájacie stanice BioLite BaseCharge.

Používatelia oboch modelov majú k dispozícii porty USB-A, USB-C, ako aj elektrické zásuvky 110 V AC, 12 V DC do auta, spolu so vstupmi na napájanie z elektrickej zásuvky a solárnym nabíjaním. V prípade modelu BaseCharge 1500 pritom používateľ získa niekoľko týchto portov navyše.Tento väčší model má údajne dostatočnú kapacitu až na 117 nabití smartfónu, 22 nabití notebooku a na to, aby poskytol akumulátorovej vŕtačke dostatok energie na 57 minút prevádzky. Menší model BaseCharge 600 nabije smartfón 48-krát, notebook 9-krát a akumulátorové náradie 9-krát. Tieto údaje sú samozrejme orientačné a pri použití jednotlivých produktov sa môžu líšiť.

Solárne panely SolarPanel100 sa dajú reťazovo zapojiť až do maximálneho výkonu 400 W.

Hoci obe napájacie stanice možno nabíjať z elektrickej zásuvky zo steny, sú kompatibilné aj s novým solárnym panelom SolarPanel100 od spoločnosti BioLite. Ide o 100-wattový skladací solárny panel, ktorý možno reťazovo zapojiť až do maximálneho výkonu 400 W. Panel má zabudované slnečné hodiny, ktoré pomáhajú používateľom optimalizovať jeho orientáciu, a možno ho použiť aj na priame nabíjanie zariadení so zabudovanými portmi USB-A a USB-C.

Prenosná napájacia stanica BioLite BaseCharge.

Napájacie stanice a voliteľný solárny panel sa budú dať predbežne objednáať od budúceho mesiaca, pričom model BaseCharge 600 bude stáť 700 USD, model BaseCharge 1500 bude stáť 1 700 USD a SolarPanel100 dostal cenovku 400 USD.

Prenosná napájacia stanica BioLite BaseCharge.