Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google uvádza smartfón Pixel 6a, slúchadlá aj svoje prvé smart hodinky

Google uvádza smartfón Pixel 6a, slúchadlá aj svoje prvé smart hodinky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 5. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak v októbri minulého roka mohla niektorých spotrebiteľov odradiť cena vlajkových lodí Pixel 6 a 6 Pro, spoločnosť Google ich chce teraz nalákať na svoj výročný dostupnejší model Pixel 6a. Nový smartfón bol hlavnou hviezdou nedávneho podujatia I/O 2022, na ktorom bola predstavená aj nová sada úplne bezdrôtových slúchadiel do uší Pixel, ako aj prvý vstup spoločnosti Google do oblasti inteligentných hodiniek a pohľad na pripravovaný rad smartfónov Pixel 7.

Ako býva zvykom pri takejto aktualizácii, nový smartfón Pixel 6a má väčšinu rovnakých funkcií ako jeho rovnomenné vlajkové lode, no s miernym odľahčením niektorých hardvérových špecifikácií v prospech nižšej ceny. Pixel 6a má stále OLED displej s rozlíšením 1080 x 2400 bodov, no jeho uhlopriečka je 6,1 palca namiesto 6,4 palca a jeho obnovovacia frekvencia je 60 Hz namiesto 90 Hz.

Najväčším rozdielom je fotoaparát. Pixel 6a má na zadnej strane dvojicu 12-megapixelových širokouhlých a ultraširokouhlých fotoaparátov, ktoré sú pre väčšinu ľudí viac než dostatočne výkonné. Môže sa to zdať ako prudký pokles oproti 50-megapixelovému hlavnému fotoaparátu v modeli Pixel 6, no niekde sa musí niečo obetovať.

Našťastie, väčšina fotografických softvérových funkcií spoločnosti Google zostala v modeli Pixel 6a zachovaná. Patrí sem výkonný režim Night Sight pre snímanie v slabom osvetlení a funkcia Magic Eraser, ktorá používateľom umožňuje vybrať a odstrániť nevzhľadné objekty v pozadí snímok. Nová funkcia pridáva možnosť zmeniť dokonca aj farbu objektov na fotografiách.

Spoločnosť Google uvádza, že smartfón Pixel 6a využíva rovnaký procesor Tensor a bezpečnostný systém Titan M2 ako Pixel 6, má 6 GB RAM a 128 GB úložisko. Kapacita batérie je o niečo menšia, no výrobca stále tvrdí, že 6a dokáže na jedno nabitie vydržať viac ako 24 hodín používania. Bezdrôtové nabíjanie bolo tiež vyradené, ale to je luxus, bez ktorého sa mnohí používatelia zaobídu.

Cena nového smartfónu Pixel 6a sa bude predávať od 21. Júla, pričom jeho cena sa začína od 449 dolárov, čo je slušná úspora oproti 599 dolárom za Pixel 6.

Spoločnosť Google predstavila smartfón Pixel 6a, ako aj vylepšené slúchadlá Pixel Buds Pro a svoje prvé hodinky Pixel Watch.

Spoločnosť Google predstavila aj svoje dlho avizované prvé inteligentné hodinky Pixel Watch. Na prvých renderoch vyzerajú celkom elegantne, ale okrem toho je známych len málo podrobností. Viac informácií bude pravdepodobne oznámených pred ich uvedením na trh na jeseň.

Ohlásené boli aj úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Pixel Buds Pro, ktoré sa môžu pochváliť technológiou aktívneho potláčania hluku, možnosťou bezdrôtového nabíjania, až 31-hodinovou výdržou batérie spolu s použitím nabíjacieho puzdra a a režimom „transparentnosti“, ktorý používateľom umožňuje lepšie počuť okolie. Na trh sa dostanú v rovnaký deň ako smartfón Pixel 6a, teda 21. Júla. Ich cena bola stanovená na 199 dolárov.

A nakoniec spoločnosť Google poskytla skorý pohľad na pripravované smartfóny Pixel 7 a 7 Pro. Podľa všetkého bude modelový rad Pixel 7 pracovať s novou generáciou procesorov Tensor a operačným systémom Android 13. Predpokladá sa, že k úplnému odhaleniu by malo prísť niekedy v priebehu októbra.