Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Doogee odhaľuje nový odolný smartfón s monštruóznou batériou

Doogee odhaľuje nový odolný smartfón s monštruóznou batériou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Odolné smartfóny z dielne čínskej spoločnosti Doogee majú vo všeobecnosti niekoľko spoločných znakov. Prežijú takmer všetko a majú batérie s veľkorysými kapacitami. Navyše sa často nachádzajú v cenovo dostupnej časti mobilného trhu. Nový model S89 Pro nie je výnimkou, pretože si prináša ochranu vojenskej úrovne, monštruóznu batériu a cenu, ktorá je prijateľná pre peňaženku.

Tam, kde používatelia bežných smartfónov musia svoje zariadenia zabaliť do objemných ochranných puzdier ešte predtým, ako ich vezmú do drsného sveta, sú modely spoločnosti Doogee mimoriadne odolnými už po vybalení z krabice.

Je to aj prípad nového smartfónu S89 Pro, ktorý má 6,3-palcový LCD s rozlíšením FHD+ (1 080 x 2 340 pixelov) a pomerom strán 19 : 9. Displej chráni sklo Corning Gorilla Glass odolné voči poškriabaniu. Smartfón sa môže tiež pochváliť krytím IP68 a IP69K proti vniknutiu vody / prachu. Okrem toho je certifikovaný podľa vojenských noriem MIL-STD-810H. To znamená, že môže byť úplne ponorený do mokrých vecí po dobu najmenej 30 minút alebo vydrží tlakovú vlnu či pád z výšky 1,5 metra na betón a bude fungovať aj v extrémnych poveternostných podmienkach alebo vo vysokých nadmorských výškach.

Odolný smartfón Doogee S89 Pro.

Mobilný čipset, ktorý poháňa telefón, je systém na čipe strednej triedy Helio P90 od spoločnosti MediaTek s osemjadrovým procesorom, integrovanou grafikou a podporou 4G LTE, Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 802.11n. Odolný smartfón je vybavený 8 GB RAM a 256 GB úložiskom, ktoré sa dá rozšíriť prostredníctvom microSD karty. Výhodou je bočný snímač odtlačkov prstov na odomykanie telefónu jednou rukou.

No najzaujímavejšia vec na novom smartfóne je jeho absolútne monštruózna batéria s kapacitou až 12 000 mAh, ktorá údajne vydrží „niekoľko dní“ používania, kým používatelia nebudú musieť hľadať elektrickú zásuvku. Telefón sa navyše dodáva so 65 W nabíjačkou, čo je v dnešnej dobe smartfónov čoraz menej bežné.

Odolný smartfón Doogee S89 Pro.

Vzadu sa nachádza sústava troch fotoaparátov, ktoré sú umiestnené v tvare pripomínajúceho robota s prispôsobiteľnými RGB „očami“ na vizuálne upozornenia na prichádzajúce správy alebo hovory. Mobilní fotografi môžu využiť 64-megapixelový hlavný fotoaparát so svetelnosťou F1,8, ako aj 20-megapixelový modul nočného videnia so svetelnosťou F1,8 založený na obrazovom snímači Sony IMX350 a širokouhlý 8-megapixelový fotoaparát so svetelnosťou F2,2, ktorý možno použiť na makrofotografiu.

Odolný smartfón Doogee S89 Pro.

Nastavenie fotoaparátu s umelou inteligenciou dokáže automaticky optimalizovať nastavenia až pre 13 rôznych režimov, vrátane portrétov, krajiniek, nočných záberov a fotografií domácich zvierat. A na prednej strane sa nachádza aj 16-megapixelová selfie kamera s podporou umelej inteligencie.

Odolný smartfón Doogee S89 Pro s dvoma slotmi na SIM karty využíva operačný systém Android 12 a uvádza sa na trh za akciovú cenu 339,99 USD, ktorá sa od 5. augusta zvýši na 399,99 USD.

Odolný smartfón Doogee S89 Pro.