Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

OnePlus 5: Cenovo dostupný smartfón s parametrami vlajkových lodí

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť OnePlus predstavila svoj nový smartfón pre rok 2017 s jednoduchým názvom OnePlus 5. Ten sa môže pochváliť duálnym fotoaparátom s vysokým rozlíšením, až 8 GB operačnej pamäte RAM, elegantným dizajnom jednoliateho tela a najmä cenou, ktorá zodpovedá skôr smartfónom strednej triedy so slabšou výbavou.

Špecifikácie nového smartfónu OnePlus 5 rozhodne nezaostávajú za vlajkovými loďami iných výrobcov. Novinka má 5,5 palcový displej s rozlíšením Full HD. O výkon sa postará procesor Snapdragon 835 spolu s možnosťou operačnej pamäte RAM vo veľkosti 6 GB alebo dokonca až 8 GB. Vnútorné úložisko je k dispozícii vo veľkosti 64 GB alebo až 128 GB. Batéria s kapacitou 3300 mAh poskytne dostatočnú výdrž pre celodenné používanie.

Spoločnosť OnePlus predstavila nový smartfón OnePlus 5, ktorý má prémiové špecifikácie za dostupnú cenu.

Najviac zrejme zaujme používateľov zadný duálny fotoaparát, ktorý v sebe kombinuje 16 megapixlový objektív a 20 megapixlový teleobjektív pre vytváranie jasných fotografií. Fotoaparát v smartfóne OnePlus 5 by tak mal poskytnúť rýchlejšie ostrenie či lepšie výsledky aj pri slabých svetelných podmienkach. Výrobca tiež predstavil funkciu Smart Capture, ktorá využíva vlastné algoritmy pre určenie najlepších možných nastavení expozície a rýchlosti uzávierky podľa typu snímaného záberu. Okrem toho nechýba ani manuálny režim, v ktorom si používateľ vie tieto nastavenia vylepšiť individuálne.

Smartfón OnePlus 5 sa môže pochváliť duálnym zadným fotoaparátom s vysokým rozlíšením.

Technológia Dash Charge sa postará o nabíjanie smartfónu, kedy za päť hodín získa používateľ bezproblémový celodenný výkon. K dispozícii sú tiež vylepšenia softvéru, vrátane funkcie Priority, ktorá často používané aplikácie nahrá vopred do pamäte. Vlastný operačný systém OxygenOS je postavený na systéme Android a do vienka dostal nový režim pre čítanie obsahu, ktorý je navrhnutý tak, aby napodobňoval obrazovku elektronických čítačiek kníh, čím sa šetrí namáhanie zraku používateľa počas čítania.

Prekvapivá je však aj cena, ktorou sa spoločnosť OnePlus snaží prekonať svojich konkurentov. Verzia smartfónu OnePlus 5 so 6 GB operačnej pamäte RAM sa totiž bude v Európe predávať za 499 EUR. Dodávka prvých kusov je naplánovaná od 27. júna.

Smartfón OnePlus 5 beží na vlastnom operačnom systéme OxygenOS, ktorý je postavený na Androide.