Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tile zdvojnásobuje oblasť pre vyhľadanie stratených objektov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existujú viacero šikovných zariadení, ktoré pomáhajú používateľom pri hľadaní stratených predmetov, ako sú kľúče, peňaženka, smartfón, kabelka, či iné. V kurze pritom stále zostáva zariadenie Tile, ktoré je tu s nami už od roku 2013. Jeho tvorcovia si však pre nás pripravili aktualizovanú verziu, ktorá zdvojnásobuje dosah pre vyhľadanie a obsahuje aj niekoľko ďalších vylepšení.

Tile je vo svojej podstate štvorcové Bluetooth zariadenie, ktoré po pripnutí k želanému objektu dokáže odhaliť jeho polohu. Tú prezradí zvonením po aktivácii vyhľadávania objektu cez mobilnú aplikáciu v prepojenom smartfóne. Tieto funkcie mali na starosti modely Tile Mate a štíhlejšie verzia Tile Slim, ktoré obe mali Bluetooth dosah do vzdialenosti 30 metrov.

Zariadenie Tile sa dá pripojiť k rôznym objektom a vďaka Bluetooth pripojeniu ho potom pomocu mobilnej aplikácie dokáže vyhľadať.

Nová séria zariadení Tile Pro sa skladá z modelu Tile Style a mierne väčšieho a odolnejšieho modelu Tile Sport, ktoré obidva podporujú Bluetooth dosah až do vzdialenosti 60 metrov. Novinky sú tiež vodotesné do hĺbky 1,5 metra po dobu 60 minút. Rovnako sa zdvojnásobila aj hlasitosť vyzváňacej melódie, ktorá sa dá prispôsobiť cez sprievodnú mobilnú aplikáciu, v ktorej si používateľ môže vybrať z ôsmich druhov zvonenia.

Nové modely zariadení Tile Style a Tile Sport zvýšili svoj Bluetooth dosah až na 60 metrov.

Aktualizovaná aplikácia umožňuje používateľom vyhľadávať svoje zabudnuté predmety pomocou vizuálnych pokynov na displeji. Výrobca tiež zaviedol podporu pre digitálnych asistentov Amazon Alexa a Google Assistant, vďaka ktorým si môže používateľ nechať vyhľadať predmet hlasovým pokynom, pokiaľ sa nachádza v dosahu Bluetooth pripojenia.

Zariadenia pre sledovanie stratených objektov Tile Style a Tile Sport stoja 35 EUR za kus, no v prípade objednávky dvoch kusov z rovnakého modelu, klesne cena na 30 EUR za kus. Dostupné sú prostredníctvom webových stránok spoločnosti Tile.

Aktualizovaná aplikácia dokáže používateľa zariadenia Tile vizuálne navigovať k stratenému či zabudnutému predmetu.