Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Notebook Dell XPS 13 sa vyzbrojil najnovším procesorom od Intelu

Notebook Dell XPS 13 sa vyzbrojil najnovším procesorom od Intelu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dell XPS 13 patrí medzi obľúbené notebooky nielen vďaka jeho dizajnu, malému a prenosnému telu, ale je známy aj svojim výkonom. Spoločnosť Dell počas výstavy IFA 2017 predstavila aktualizovaný model, ktorý je nielenže najmenším 13,3 palcovým notebookom na svete, ale výrobca maximalizoval jeho výkon vložením nových procesorov 8. generácie Intel Core i.

Spoločnosť Dell osviežila svoj notebook XPS 13 najnovšími procesormi Intel a verí, že kombinácia aktualizácie procesorov a dynamického režimu napíjania povedú k zvýšeniu výkonu o viac ako 40 percent oproti predchádzajúcej verzii s procesormi 7. generácie. Operačná pamäť môže narásť až na veľkosť 16 GB 1866 Mhz RAM. Kapacita vnútorného úložiska SSD PCIe sa vyšplhá až na 1 TB.

Dizajn nového modelu notebooku Dell XPS 13 sa pritom nemení. Mobilné zariadenie je vyrobené z hliníka a je zhruba vo veľkosti priemerného 11,6 palcového notebooku. Napriek tomu sa vývojárom podarilo do jeho tela osadiť 13,3 palcový displej. Na svedomí to má takzvaná technológia InfinityEdge, ktorá minimalizuje nutnosť hrubých rámov okolo obrazovky notebooku.

Notebook Dell XPS 13.

Používatelia dostanú na výber medzi 13,3 palcovým dotykovým displejom UltraSharp Quad HD+ s rozlíšením 3200 na 1800 bodov, alebo Full HD displej s ochranou proti odleskom, ktorého rozlíšenie je 1920 na 1080 bodov. Druhý spomínaný by pritom mal mať oveľa menší dopad na spotrebu energie v batérii. Podľa testov spoločnosti Dell sa výdrž vyšplhala až na 22 hodín.

Cena nového notebooku Dell XPS 13 sa začína od 799 dolárov, v závislosti od zvolenej konfigurácie.

Notebook Dell XPS 13.