Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sila Sony v dvoch nových smartfónoch Xperia XZ1 a Xperia XZ1 Compact

Sila Sony v dvoch nových smartfónoch Xperia XZ1 a Xperia XZ1 Compact
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) predstavila dva nové prírastky do svojho vlajkového radu – Xperia XZ1 a Xperia XZ1 Compact.

Disponujú najnovším fotoaparátom Motion Eye, zachytávajúcim aj detaily neviditeľné ľudským okom, novou prelomovou technológiou pre mobilné zariadenia s 3D skenovaním, špičkové zobrazovacie technológie vo svojej triede, ktoré sa postarajú o nádherné obrázky na displeji, vrátane HDR displeja pre Xperia XZ1 a takisto vám prinesú prémiové zážitky z počúvania vďaka Hi-Res Audio.

Oba smartfóny – Xperia XZ1 a Xperia XZ1 Compact – spájajú pokrokový procesorový výkon so super vysokou rýchlosťou sťahovania, a to všetko je zabalené do nadčasového prémiového dizajnu.

Xperia XZ1

 

Xperia XZ1 disponuje najnovším fotoaparátom Motion Eye, ktorý je zostavený s použitím skúseností z produktových radov Sony fotoaparátov ‘α’ a Cyber-shot, vďaka čomu zachytáva život tak, ako to nedokáže žiaden iný fotoaparát. Jej obrazový snímač Exmor RS s obrovskou pamäťou posúva zachytávanie pohybu na ďalšiu úroveň a produkuje výnimočnú kvalitu obrazu. Z každodenných okamihov môžete tvoriť senzačné videá s rýchlosťou 960 snímok za sekundu, ktoré zabezpečí úžasné Super slow motion video.

Navyše nové prediktívne snímanie je o krok pred vami a automaticky spustí vyrovnávanie záberov, keď zaznamená aktivitu či len úsmev, a to ešte skôr ako stlačíte spúšť. Takže vo výbere až zo štyroch záberov môžete objaviť aj moment, ktorý vám predtým ušiel. Jej nové spustenie automatického zaostrovania inteligentne sleduje objekt, prispôsobí ohnisko, čím zabezpečí, že vaše akčné zábery budú ostré. Prémiový zážitok z fotenia zavŕši jej prvotriedny 13-megapixelový predný fotoaparát s 1/3” snímačom a bleskom displeja, takže pri akomkoľvek osvetlení získate výnimočné selfie zábery.

Smartfón Sony Xperia XZ1

Prelomom v mobilnej kreativite je 3D Creator, jedinečný, inovatívny vlastný algoritmus spoločnosti Sony, zabezpečujúci rýchle a jednoduché skenovanie 3D objektov, vďaka čomu ponúka celý nový svet kreatívnych možností. Vôbec po prvý raz môžete smartfónom zachytiť vysoko kvalitné 3D skeny objektov len za jednu minútu, použitím štyroch režimov skenovania: sken hlavy, sken tváre, sken jedla alebo nekonvenčný sken. Každý režim má vlastného prispôsobeného sprievodcu pre jednoduché použitie a po ukončení skenovania objektu máte niekoľko hravých možností.

Buď ich môžete zdieľať s priateľmi cez aplikáciu messenger použitím 3D nálepiek alebo ich môžete nahrať do 3D komunity ako napr. Sketchfab a váš sken môžete "oživiť" vytvorením avatara, ktorého následne môžete používať za pomoci rozšírenej reality (AR), prostredníctvom aplikácií tretích strán alebo ako živú tapetu. Dokonca ho môžete odoslať do 3D tlačiarne a premeniť na suvenír alebo pamiatku. V rámci aplikácie 3D Creator môžete taktiež zvoliť tlačidlo "Zistiť viac", ktorý vám ukáže ešte viac možností dostupných cez Google Play a môžete tak preskúmať širší a neustále rastúci 3D ekosystém.

Smartfón Sony Xperia XZ1

Využitie jedinečných Sony technológií dodáva smartfónu Xperia jeho pohlcujúce možnosti zábavy a Xperia XZ1 ich využíva naozaj naplno. Vďaka technológii televízorov Sony BRAVIA vám Xperia XZ1 prináša viac farieb a kontrastu, aby ste sa mohli ponoriť do svojich obľúbených programov a filmov v úžasnej realite, keďže jej 5.2” Full HD displej zahŕňa aj HDR (High Dynamic Range). Ďalšie technológie, vrátane TRILUMINOS Display, X-Reality a Dynamic Contrast Enhancer pre mobilné zariadenia spolupracujú tak, aby vám priniesli na displej úžasne ostré, detailné a jasnejšie zábery.

Sony audio skúsenosti vám umožnia ponoriť sa do skutočne autentického zvuku Hi-Resolution Audio v Xperia XZ1, vďaka čomu si budete môcť vychutnať každý jemný rozdiel a detail skladby, akoby ste sedeli v tesnej blízkosti umelca. Vďaka Sony funkcii DSEE HX si taktiež môžete vychutnávať viac zo svojej hudby v takmer Hi-Resolution rozlíšení, nakoľko disponuje funkciou vylepšovania kvality.

Vychutnávajte si svoju hudbu a filmy so slúchadlami alebo bez nich vďaka vyspelým stereo reproduktorom s priestorovým ozvučením S-Force Front Surround, ktoré prinášajú o 50% viac zvukového tlaku ako predchádzajúce modely Xperia. Navyše zabudovaná technológia digitálneho odbúravania hluku (DNC) pri spárovaní s DNC slúchadlami znižuje vonkajší hluk až o 98%, čo zabezpečí skutočne nerušené počúvanie.

Smartfón Sony Xperia XZ1

Každý aspekt smartfónu Xperia XZ1 je zjednotený a zapracovaný do nadčasového majstrovského dizajnu Sony. Zovňajšok má náš typický zaoblený tvar kovovým telom bez spojov, ktorý zabezpečí prémiový, decentný vzhľad a rafinovaný pocit pri jeho držaní. Pri navrhovaní sme mali na mysli aktívne používanie a bol zostrojený s celotelovo spojenou konštrukciou, ktorá odolá akémukoľvek krúteniu a ohýbaniu. Je taktiež odolná voči vonkajším vplyvom, keďže Xperia XZ1 je vode odolná, odolná proti prachu a displej je spevnený sklom Corning Gorilla Glass 5, takže je dosť silná, aby zvládla nástrahy vášho dňa.

Personalizovaný štýl prináša integrovaný snímač odtlačku prsta, ktorý vás intuitívne rozpozná, čo vyvoláva pocit jedinečnosti a zabezpečenia. Prémiový dizajn korunujú štyri nové farby, z ktorých je každá inšpirovaná prirodzeným svetlom a nádhernými meniacimi sa tónmi prichádzajúceho rána – mesačná modrá (Moonlit blue), Venušina ružová (Venus pink), teplá strieborná (Warm silver) a naša klasická čierna. Svojmu životnému štýlu sa ešte lepšie prispôsobíte vďaka novým Sony slúchadlám h.ear (vyslovuje sa ‘hɪə(r’) (h.ear on 2 Mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC a h.ear in 2 Wireless), ktoré budú tiež dostupné v ladiacich farbách, aby dopĺňali vašu Xperia.

Smartfón Sony Xperia XZ1

Xperia XZ1 funguje na špičkovej mobilnej platforme Qualcomm Snapdragon 835 s X16 LTE, navrhnutej tak, aby zabezpečila super veľké Gigabit LTE rýchlosti sťahovania (až do 1 Gbps) a tiež výkon, s ktorým si budete môcť vychutnávať moderný životný štýl, či už pri práci alebo zábave. Mobilná platforma Snapdragon 835 je zostrojená s cieľom podporovať úžasnú grafiku, plynulý výkon a vylepšenú efektivitu batérie. Je dokonalá pre plynulé, hladké hranie vašich obľúbených hier na PlayStation 4, s použitím diaľkového ovládača PS4 Remote Play. Aj presuny súborov sú rýchle vďaka konektoru USB 3.1, ktorý je 10-krát rýchlejší ako USB 2.0, s prenosovou rýchlosťou až do 5 Gbps.

Vaša XZ1 bude mať dosť energie vďaka celodennej spoľahlivej batérii, ktorá má pri plnom nabití kopec energie. Počas dní, kedy potrebujete viac energie, je tu funkcia Smart Stamina, ktorá vopred monitoruje situáciu tak, aby zabezpečila dostatok energie, a to vďaka výpočtu výdrže aktuálnej batérie a na základe toho, ako svoj telefón využívate zvyčajne. Ak vyhodnotí, že sa vám batéria vybije, vyzve vás k zapnutiu režimu Stamina, ktorý zníži spotrebu energie a predĺži výdrž batérie. Jej nabíjacie technológie – Battery Care a Qnovo Adaptive Charging – batérii pomôžu zostať v dobrej kondícii a vám tak zabezpečí dlhšiu životnosť batérie.

Smartfón Sony Xperia XZ1

Xperia XZ1 Compact

 

Spoločnosť Sony Mobile dnes taktiež predstavila Xperia XZ1 Compact. Tento smartfón posúva kategóriu kompaktných smartfónov na novú úroveň. Je ohromujúci vďaka najnovším Sony inováciám, vrátane fotoaparátu Motion Eye so Super slow motion videom, ako aj funkcie 3D Creator, predným fotoaparátom so super širokouhlým záberom a prémiovým audio zážitkom. To všetko je "zabalené" v praktickom, do ruky padnúcom tele so 4.6” displejom.

Vďaka obrazovému snímaču s obrovskou pamäťou vo fotoaparáte Motion Eye posúva snímanie pohybu na vyššiu úroveň a ponúka výnimočnú obrazovú kvalitu. Získavate najnovšie funkcie ako napr. prediktívne snímanie, takže vám už nikdy neunikne nečakaný moment a „nové“ automatické zaostrovanie, ktoré inteligentne sleduje váš objekt a prispôsobuje zaostrovanie, čím zabezpečí, že vaše akčné zábery zostanú pekne zaostrené.

Okrem toho dostanete špičkový super širokouhlý predný fotoaparát so 120° zorným poľom (FoV), ktorý vám zabezpečí dostatočne široké selfie zábery pre skupinové fotky a nádherné scenérie. Fotoaparát si môžete jednoducho prepnúť na normálny 80° uhol, a to jedným kliknutím na displej. Blesk na displeji zabezpečí, aby vaše selfie zábery boli jasné aj pri slabom osvetlení.

Smartfón Sony Xperia XZ1 Compact

Spoločnosť Sony je známa svojimi jedinečnými zvukovými inováciami a Xperia XZ1 Compact nie je výnimkou napriek svojej veľkosti. Je nabitá najnovšími Sony technológiami na vylepšenie zvuku, ako napr. Hi-Res Audio, DSEE HX vylepšovanie zvuku, LDAC, digitálne odbúravanie hluku (DNC) a ClearAudio+. Má taktiež naše nové stereo reproduktory, ktoré majú o 50% viac zvukového tlaku ako predchádzajúce modely, vďaka čomu sú našimi doteraz najsilnejšími Xperia reproduktormi, takže si môžete vychutnávať nevídanú kvalitu zvuku, nech sa rozhodnete počúvať akokoľvek.

Váš hudobný vkus teraz dokonca môže vyhovieť vášmu štýlu, vďaka najnovším Sony slúchadlám h.ear (vyslovuje sa ‘hɪə(r’) (h.ear on 2 Mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC a h.ear in 2 Wireless), ktoré ponúkajú dokonalé farebné zladenie, aby sa ešte viac hodili k vašej Xperia XZ1 Compact.

Smartfón Sony Xperia XZ1 Compact

XZ1 Compact je prémiovým kompaktným smartfónom pre všetky vaše potreby, nech idete kamkoľvek, v súlade s dizajnovou filozofiou Sony bez kompromisov, s nádherne zrezanými hranami a metalickým povrchom. Nielenže sa nádherne drží v ruke, ale drží krok aj s aktívnym životným štýlom, keďže má vode odolnosť na úrovni IP65/IP68, kovovú anténu na spodnej aj hornej strane pre lepšie pripojenie, a taktiež silnú konštrukciu proti pokriveniu a ohnutiu s vystuženým plastovým materiálom so sklenenými vláknami, spojeným so sklom Corning Gorilla Glass 5.

Prichádza v štyroch nádherných farebných variantoch, z ktorých si vyberiete tú najvhodnejšiu k svojmu štýlu - čierna, snehová strieborná (White silver), modrá farba horizontu (Horizon blue) a súmračná ružová (Twilight pink).

Smartfón Sony Xperia XZ1 Compact

Malá ale mocná – Xperia XZ1 Compact ponúka rýchly výkon, aby bola schopná držať krok so životom plným dobrodružstiev vďaka špičkovej mobilnej platforme Qualcomm Snapdragon 835. Pýši sa sťahovacími rýchlosťami až do 800 Mbps, ktoré vám umožnia stiahnuť epizódu televízneho seriálu za 30 sekúnd.

Výkon tiež podporuje inteligentná funkcia Smart Cleaner, ktorá automaticky identifikuje nepoužívané aplikácie a vyčistí vyrovnávaciu pamäť, čo zabezpečí ten najrýchlejší a najplynulejší možný výkon. Okrem toho je tu celý rad inteligentných funkcií ako napr. Smart Stamina, ktoré fungujú na učiacej sa platforme, ktorá spolu s funkciou Battery Care a technológiou adaptívneho nabíjania Qnovo prinášajú spoľahlivú celodennú výdrž batérie počas celého životného cyklu produktu.

Smartfón Sony Xperia XZ1 Compact

Príslušenstvo

 

Dostupný bude aj celý rad doplnkového príslušenstva, vrátane krytu Style Cover Touch v zodpovedajúcich farbách pre Xperia XZ1 a štýlového stojanu Style Cover Stand v príslušných farebných prevedeniach pre oba modely, Xperia XZ1 aj Xperia XZ1 Compact. Dostupná je tiež rýchlonabíjačka Quick Charger UCH12W, ktorá zabezpečí celé hodiny výdrže batérie len po pár minútach nabíjania. Nová náhlavná súprava SBH24 Stereo Bluetooth Headset, ktorá vám umožní vychutnať si hudbu a hovory bezdrôtovo a stereo náhlavná súprava STH32, budú dostupné vo farbách, ktoré sa dokonale hodia k obom smartfónom. Ich dostupnosť si overte u svojich lokálnych operátorov a predajcov.

Dostupnosť

 

Xperia XZ1 a Xperia XZ1 Compact budú globálne dostupné počas septembra 2017, dodávané s platformou Android 8.0, Oreo.

Smartfón Sony Xperia XZ1 Compact

(Zdroj: Tlačová správa Sony)