Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo nás spája s výkonnou realitou nových inteligentných zariadení

Lenovo nás spája s výkonnou realitou nových inteligentných zariadení
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo počas tlačovej konferencie na výstave IFA 2017 oznámila päť nových inteligentných zariadení, ktoré prezentujú potenciál inteligentnej technológie pomocou umelej inteligencie (AI), rozšírenej reality (AR) a virtuálnej reality (VR).

VR a AR prinášajú obsah strieborného plátna priamo pred vás – Star Wars: Jedi Challenges

 

Star Wars: Jedi Challenges je nová rozšírená realita, ktorá umožňuje fanúšikom prežiť na vlastnej koži hodiny hrania sa vo svete obľúbených Hviezdnych vojen tak, ako to nikdy nebolo možné. Jedi Challenges sa skladá zo smartfónom poháňaného headsetu Lenovo Mirage AR, senzora Tracking Beacon a diaľkového ovládača v podobe laserového meča Lightsaber. Produkt je kompatibilný s operačnými systémami Android a iOS:

Stačí si stiahnuť aplikáciu Star Wars: Jedi Challenges na kompatibilný smartfón, vložiť ho do headsetu Lenovo Mirage AR. Elegantný, prenosný a ľahký headset poskytne nekompromisné hranie hier s optimálnou úrovňou pohodlia. K headsetu patrí snímač Tracking Beacon, ktorý sa umiestni na podlahu ako základňa pre senzory v headsete, ktoré detegujú pohyb používateľa počas hry.

Ako diaľkový ovládač slúži modifikovaná replika svetelného meča Lightsaber, ktorý bol modelovaný po mečoch, ktoré používa Anakin Skywalker, Luke Skywalker a Rey. Lightsaber ako kľúčová zložka hrateľnosti predstavuje ovládač a ukazovateľ, ktorý umožňuje používateľom sa jednoducho navigovať v používateľskom rozhraní, pričom všetky ovládacie prvky, akcie a príkazy sú aktivované pomocou dvoch tlačidiel.

Star Wars: Jedi Challenges prostredníctvom headsetu Lenovo Mirage AR.

Star Wars: Jedi Challenges prostredníctvom headsetu Lenovo Mirage AR.

Lenovo sa úspešne zapája do Mixed Reality

 

Lenovo spoločne s firmou Microsoft chce vytvoriť iný typ sveta virtuálnej reality s pomocou VR headsetu Lenovo Explorer Mixed Reality s viac ako 100 VR titulmi. Lenovo Explorer Mixed Reality bol navrhnutý ako cenovo dostupné rozšírenie pre majiteľov počítačov, ktorí si chcú užiť virtuálnu realitu. Používateľ tak môže pristupovať k balíku Microsoft Office, prehliadať webové stránky, sledovať videá, hrať hry v prostredí virtuálnej reality.

Lenovo Explorer Mixed Reality

Lenovo Explorer Mixed Reality

S novým Moto X4 sa hlasová služba stáva výrazne mobilná

 

Štvrtá generácia smartfónu Moto X4 má inteligentnejšiu kameru, ktorá prekračuje hranice snímania fotografií. S funkciou Landmark Detection sa stane kamera v Moto X4 vaším okom do šíreho sveta, jednoducho nasmerujete objektív na objekt a smartfón sa vás opýta, či sa chcete dozvedieť niečo o ňom. Používateľ si tiež môže ozdobiť svoje selfie s funkciou Augmented Reality (AR), ktorá mu umožní pridať vrstvu animácií do fotografií či videí.

Najnovší smartfón Moto X4 je tiež prvým smartfónom spoločnosti Motorola, ktorý má integrovanú digitálnu asistentku Alexa od spoločnosti Amazon. Používateľ tak získa viac možností pri výbere mobilného digitálneho asistenta a môže tak naplno využívať hlasové služby mobilnej umelej inteligencie.

Smartfón Moto X4

Smartfón Moto X4

Lenovo Home Assistant Pack transformuje váš tablet

 

Digitálna asistentka Alexa premení aj iné zariadenia na šikovnejšie nástroje a aj preto sa Lenovo rozhodlo ju zakomponovať aj do svojich tabletov. Séria rodinných tabletov Lenovo Tab 4 sa tak vďaka balíku Home Assistant Pack s Alexou stáva všestrannejšou. Pomocou hlasu získa používateľ prístup k informáciám, ako sú správy, počasie alebo kalendár a všetko uvidí prehľadne na displeji svojho tabletu.

Hlas sa dá tiež využiť na online nakupovanie, spustenie obľúbenej skladby alebo kontrolu svojej inteligentnej domácnosti. Používateľ nájde to, čo hľadá, na displejoch tabletu s uhlopriečkou 10 alebo 8 palcov. Tablety Tab 4 s aplikáciou Home Assistant Pack majú výkonný 3 wattový reproduktor a hlas dokážu detegovať z ľubovoľného smeru prostredníctvom dvoch mikrofónov s dosahom až 3 metre.

Home Assistant Pack pre tablety Lenovo Tab 4

Osobitý konvertibilný notebook Yoga 920 s perom, hlasovým ovládaním a biometriou

 

Konvertibilný 2v1 notebook Lenovo Yoga 920 reprezentuje inteligentnejšie mobilné zariadenie s novým perom, rozpoznávaním hlasu používateľa do vzdialenosti 4 metrov, schopnosťami Rozšírenej reality, biometrickým zabezpečením pomocou systému Windows Hello a ďalšími funkciami.

Mnohí používatelia uprednostňujú pre svoju kreatívnu prácu klávesnicu alebo pero, aj preto Yoga 920 ponúka voliteľné digitálne pero Lenovo Active Pen 2, ktoré je vhodným nástrojom pre Windows Ink. Pero má 4096 úrovní citlivosti na tlak pre kreslenie či písanie poznámok bez zreteľného oneskorenia.

Konvertibilný notebook 2v1 Lenovo Yoga 920

Konvertibilný notebook 2v1 Lenovo Yoga 920

Technológia rozpoznávania hlasu už nie je výsadou smartfónov či inteligentných reproduktorov. S novým konvertibilným notebookom Lenovo Yoga 920 získate túto funkciu s Windows Cortana. Hlasové povely sa dajú rozpoznať aj v pohotovostnom režime a to do vzdialenosti až 4 metre od vášho zariadenia. Digitálna asistentka Cortana dokonca používa umelú inteligenciu na to, aby sa učila v čase, takže bude čoraz šikovnejšia.

Konvertibilný notebook Yoga 920 je poháňaný procesorom 8. generácie Intel Core i7 a jeho dotykový 13,9 palcový IPS displej má rozlíšenie 4K. Yoga 920 váži len 1,37 kilogramu a dodáva sa aj v limitovanom vydaní modelov Gorilla Glass Design: Yoga 920 Vibes, Star Wars Special Edition Yoga 920 Rebel Alliance a Star Wars Special Edition Yoga 920 Galactic Empire.

Star Wars Special Edition Yoga 920 Rebel Alliance a Star Wars Special Edition Yoga 920 Galactic Empire

Gorilla Glass Design: Yoga 920 Vibes