Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google uviedol nové vlajkové lode Pixel 2 a Pixel 2 XL

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tento rok sa už predstavili hádam všetky smartfóny od veľkých výrobcov, ku ktorým sa pripojila už aj spoločnosť Google so svojimi novými vlajkovými loďami Pixel 2 a Pixel 2 XL. Tie si prinášajú ešte viac inteligentných funkcií spolu s vysokým výkonom a dvoma veľkosťami displeja.

Oba nové smartfóny od Googlu poháňa platforma Qaulcomm Snapdragon 835 spolu s operačnou pamäťou RAM s kapacitou 4 GB. Po softvérovej stránke tu samozrejme nájdeme najnovšiu verziou operačného systému Android Oreo, rovnako od spoločnosti Google.

Pixel 2 a Pixel 2 XL majú opäť špecifické vylepšenia, ktoré súvisia s touto značkou. Patrí medzi ne Always-on displej, okamžitý informačný widget a automatické rozpoznávanie hudby, niečo na štýl Shazamu. Google dokonca prevzal zaujímavú funkciu stláčania bokov smartfónu, akú má HTC U11, v tomto prípade po ich stlačení používateľ aktivuje digitálneho asistenta Google.

Smartfón Google Pixel 2 XL.

Smartfóny sa od seba líšia najmä čo sa týka displejov. Lacnejší model Pixel 2 má 5 palcový OLED displej s rozlíšením Full HD, zatiaľ čo Pixel 2 XL sa pýši 6 palcovým kryštálovo ostrým pOLED displejom s rozlíšením 2 880 na 1 400 obrazových bodov, ktorého pomer strán je 18 : 9.

Okrem toho so smartfónmi získate rovnaké možnosti, čo sa týka kamery. Tá má rozlíšenie 12 megapixlov a dopĺňa ju šošovka Google Lens, ktorá slúži pre inteligentné rozpoznávanie objektov v snímke a podporu pre takzvanú rozšírenú realitu (AR).

Smartfón Google Pixel 2.

Spoločnosť Google tvrdí, že kamera v najnovších smartfónoch má vylepšený hardvér aj softvér, takže zachytené snímky budú ešte lepšie vyzerať. A to aj vďaka technológii strojového učenia, teda istej formy umelej inteligencie pre stabilizáciu scén, voľby farebnosti a podobne. Majitelia nových smartfónov Pixel 2 a Pixel 2 XL pre svoje fotografie a videá tiež získajú neobmedzený úložný priestor v službe Google Photos.

Smartfón Google Pixel 2 je k dispozícii na predbežnú objednávku v modrej, čiernej a bielej farbe s cenou od 649 dolárov. Model Pixel 2 XL sa dá tiež predbežne objednať už teraz, a to v čiernej farbe alebo v kombinácii čiernej a bielej. Jeho cena sa začína od 849 dolárov.

Smartfóny Google Pixel 2 a Pixel 2 XL.