Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Snímač odtlačkov prstov sa stane súčasťou displeja budúcich smartfónov

Snímač odtlačkov prstov sa stane súčasťou displeja budúcich smartfónov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca komponentov Synaptics oznámil, že jeho prvý snímač odtlačkov prstov, ktorý sa dá zabudovať priamo do displeja smartfónu, sa dostáva do sériovej výroby. Niekedy v budúcom roku by sa tak mohol objaviť v smratfóne od jedného z piatich najväčších výrobcov.

Tohtoročné modely smartfónov mali zvyčajne zúžené okraje okolo displeja a tak výrobcovia presunuli snímače odtlačkov prstov na zadnú časť zariadení, alebo ich dokonca úplne odstránili a nahradili inou biometrickou technológiou, ako je napríklad systém pre rozpoznávanie tvárí používateľov.

Nová technológia však je už dostatočne pokročilá, aby dokázala vrátiť snímač odtlačkov prstov späť na prednú stranu vlajkových lodí smartfónov pre rok 2018, pričom funguje priamo pod displejom, takže okraje okolo obrazovky môžu zostať stále pekne štíhle.

Spoločnosť Synaptics oznámila, že jej nový snímač odtlačkov prstov s označením Clear ID FS9500 dokáže fungovať rovnako dobre s rovnými aj zaoblenými OLED displejmi a prináša okamžitý mechanizmus odomknutia smartfónu, ktorý by mal byť ešte rýchlejší ako technológia 3D snímania tváre používateľa.

Spoločnosť Synaptics oznámila, že jej snímač otlčakov prstov navrhnutý pre zabudovanie priamo do displeja bude už v budúcom roku súčasťou smartfónov od jedného z piatich najvúčších výrobcov.

Snímač sa zmestí do priestoru s hrúbkou len 1,5 milimetra a dokáže pracovať aj pri jasnom slnečnom svetle či iných náročných podmienkach. Prst používateľa dokáže skenovať z ľubovoľného uhla a funguje aj v prípade, že je prst studený alebo vlhký aj v oboch prípadoch naraz.

Spoločnosť Synaptics spolu s Qaulcommom testujú snímače odtlačkov prstov zabudované priamo do displeja počas posledných 12 mesiacov, no toto je prvý snímač, ktorý prejde do sériovej výroby a bude súčasťou spotrebiteľského zariadenia. Zatiaľ však nie je známe, ktorý z veľkých výrobcov smartfónov príde s týmto snímačom na trh ako prvý.

Nový snímač odtlačkov prstov s označením Clear ID FS9500 dokáže fungovať rovnako dobre s rovnými aj zaoblenými OLED displejmi a prináša okamžitý mechanizmus odomknutia smartfónu, ktorý by mal byť ešte rýchlejší ako technológia 3D snímania tváre používateľa.