Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zariadenia Lenovo predstavené na CES 2018 robia realitu lepšou

Zariadenia Lenovo predstavené na CES 2018 robia realitu lepšou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo dnes na technologickej konferencii CES 2018 ukázala svoju víziu technologických inovácií pre rok 2018 – nové portfólio inteligentných zariadení prinesie užívateľom lepšiu realitu, od prenosných zariadení až po domácnosť.

Virtuálna realita (VR) bude ešte lepšia a prinesie nový pohľad na jej prežívanie a tvorbu. Headset Lenovo Mirage Solo so službou Daydream ponúkne doteraz jeden z najjednoduchších spôsobov spoznávania VR sveta. Headset prináša pohlcujúcu VR, ktorá je dostupná pre bežných spotrebiteľov, a to v samostatnom zariadení bez potreby dokupovania ďalších súčastí.

Použite Lenovo Mirage Camera s Daydream na zachytenie dôležitých životných momentov a potom ich znovu zažite v 3D prostredníctvom headsetu. Vďaka inteligentným okuliarom Lenovo C220, môžu aj profesionáli pretvoriť svoju prácu prostredníctvom rozšírenej reality (AR). Toto monokulárne, ľahké a bezkáblové zariadenie, spojené so softvérom rozšírenej reality (AR), využíva možnosti vášho smartfónu na rozšírenie servisných úloh, školení a ďalších.

Či už ide o virtuálne, rozšírené alebo inteligentnejšie funkcie. Realita nikdy nebola tak vzrušujúca.

Spolupráca v najlepšom: Nové Moto Mods a Developer Challenge s Indiegogo

 

V rámci rozšírenia rodiny Moto Mods, Motorola privítala od vývojárov dva nové módy. Vital Moto Mod obsahuje pokročilú senzorovú technológiu, ktorá vám vďaka integrovanému zariadeniu s veľkosťou Moto módu, umožňuje jednoducho sledovať vlastných päť životných funkcií. Použite svoj moto z na meranie piatich životne dôležitých telových funkcií – tep srdca, dychovú frekvenciu, kyslíkový pulz, telesnú teplotu, a po prvýkrát, presné meranie systolického a diastolického krvného tlaku z vášho prsta.

Víťaz hlavnej ceny Transform the Smartphone Challenge 2017 s Indiegogo, Livermorium Slider Keyboard Moto Mod, vám prináša plnú QWERTY vysúvateľnú klávesnicu, ktorú možno v prípade potreby nakloniť o 60 stupňov. Pre vývojárov inšpirovaných platformou Moto Mods, Motorola a Indiegogo taktiež obnovili Transform the Smartphone Challenge, kde im ponúkajú možnosť priniesť skvelé nápady a koncepty priamo na trh.

Slider Keyboard a Vital Moto Mods

Lepšie spolu: Lenovo Mirage Solo s Daydream Headset + Lenovo Mirage Camera

 

Vďaka rozdielom v tvorbe virtuálnej reality (VR) pre samostatný headset Mirage Solo VR a Mirage VR180 od Lenovo, môžu zvedavci konzumovať a vytvárať VR obsah neuveriteľne jednoducho a hladko.

Osloboďte sa od káblov, počítačov a telefónov s pohodlím a jednoduchosťou prvého samostatného Daydream headsetu na svete a buďte jedným z prvých, ktorí sa nechajú uniesť s WorldSense technológiou sledovania pohybu na platforme virtuálnej reality Google Daydream. Pri používaní WorldSense, sa môžete prirodzene nakloniť, vyhýbať sa alebo čupieť v priestore, zatiaľ čo sa pohybujete veľkou knižnicou magického obsahu, ktorý popiera realitu. Poháňaný platformou Qualcomm Snapdragon 835 VR, Lenovo Mirage Solo prináša vysokokvalitné a pohlcujúce zážitky. Vďaka bezdrôtovému Daydream ovládaču, ktorý môžete v hre zmeniť na baseballovú palicu, volant alebo čokoľvek, čo potrebujete, budú vaše hry ešte viac pripomínať realitu.

Teraz si môžete vytvoriť svoj vlastný VR obsah a následne zažiť s Lenovo Mirage Camera a Daydream momenty, ktoré sa opakujú raz za život. Táto vrecková kamera zjednodušuje technológiu potrebnú na zachytenie 3D fotografií a videí s duálnou 13 MP fisheye kamerou a jej zorným poľom 180 x 180 stupňov. Vytvárame nástroje, ktoré robia váš vlastný VR obsah prístupný a zábavný. Fotky a videá s Lenovo Mirage Camera môžu byť nahrané na vaše osobné účty Google Photos a YouTube a následne si ich môžete prezerať a zdieľať. Obsah môžete sledovať na štandardných prehliadačoch prostredníctvom zariadení Mirage Solo s headsetom Daydream alebo na najpoužívanejších VR headsetoch, ktoré už možno máte. Prichádzajú s platformou Qualcomm Connected Camera, ktorá obsahuje vysokokvalitné duálne kamery, vstavaný WiFi a mobilný modem X9 LTE vo verzii LTE.

Lenovo Mirage Solo + Lenovo Mirage Camera

Nové riešenie Glass C220 spája učenie umelej inteligencie a rozšírenú realitu

 

Nový systém inteligentných okuliarov Lenovo Glass C220 pozostáva z okuliarov a krabičky do vrecka. Pracuje s tým, že rozpoznáva a identifikuje objekty v reálnom živote pomocou technológií s umelou inteligenciou (AI). Ľahké, 60-gramové okuliare pracujú na systéme Android. Rozšírenú realitu (AR) zažijete jedným okom, zatiaľ čo druhé oko sleduje reálny svet. Stiahnite si LNV aplikáciu (AH Cloud) do svojho smartfónu a potom pripojte vreckovú krabičku do smartfónu. Nové Glass C220 možno využiť na rôzne druhy činností a vzdelávacích scenárov, od zberu informácií dostupných v zornom poli, až po poskytnutie podrobných inštrukcií pri opravách, identifikovaní pokazených komponentov a riešení pri odstraňovaní problémov so vzdialeným kolegom, pričom ruky máte voľné na ďalšie činnosti. Nové Glass C220 sú AR nositeľným koncovým zariadením, ktoré obsahuje protihlukovú interakciu, mobilnú výpočtovú kapacitu, prispôsobiteľné módy a ďalšie.

Lenovo NBD AH Cloud 2.0 je podniková SaaS platforma, ktorá funguje na technológiách AR, AI a big data, ktorá môže zvýšiť povedomie a pracovné schopnosti pracovného personálu. AH Cloud je v súlade s koncepciou rozšíreného človeka, čo je ideálne pri vzdialenej údržbe priemyselných zariadení, inteligentné príkazy a expedíciu, 3D diagnostiku, inteligentný cestovný ruch a ďalšie oblasti. Videosystém komunikácie pracuje na technológii Kepler, zahŕňajúcej on-to-many two-way video; systém riadenia práce je založený na technológii Titan, pričom užívateľ môže vytvoriť a upravovať projekt bez znalosti programovania. Navyše, inteligentný detekčný systém postavený na technológii od spoločnosti Martin, vie po naučení obrázkov v reálnom čase rozoznávať viacero typov objektov súčasne.

(Zdroj: Tlačová správa Lenovo)