Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Značka Land Rover sa dostala na odolný modulárny smartfón

Značka Land Rover sa dostala na odolný modulárny smartfón
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa výstava Mobile World Congress ešte len pomaličky blíži, v nasledujúcich týždňoch začnú výrobcovia uvoľňovať správy najmä o novinkách z oblasti mobilných zariadení. Úplne mimo toho však prekvapilo oznámenie spoločnosti Land Rover, ktorá sa rozhodla vytvoriť vlastný odolný smartfón s názvom Land Rover Explore. Ten obsahuje aj modulárne bloky s GPS a extra batériou.

Odolné smartfóny síce nebývajú výkonovo na špici, no sú navrhnuté tak, aby prežili takmer akékoľvek situácie vo vonkajšom prostredí, od pádu na zem, ponorenie do vody až po náraz displeja na ostrú hranu. Nový smartfón značky Land Rover však vyzerá, že ide ešte o niečo ďalej, okrem dažďových kvapiek a vodou si poradí aj s ponorením do slanej morskej vody, nevadí mu extrémna teplota a ani jej prudké zmeny.

Odolný modulárny smartfón Land Rover Explore.

Spoločnosť Land Rover sa pri výrobe smartfónu spoľahla na skúsenosti spoločnosti spoločnosti Bullitt Group, čo je rovnaká firma, ktorá vyrába odolné telefóny pre Caterpillar. V tomto prípade sa vplyv Land Roveru prejavuje dizajnovými náznakmi vozidla Discovery, predovšetkým dizajn prednej mriežky a štylizovanie hrán a zadnej strany smartfónu. Terénne vozidlo sa tak prepája s „terénnym“ smartfónom.

Odolný modulárny smartfón Land Rover Explore.

Čo sa týka modulárnosti smartfónu, zatiaľ sa vie o jednom module s názvom Adventure Pack. Ten sa upevní k smartfónu a používateľovi pridá výkonnú GPS anténu, rozšírenú kapacitu batérie a navigáciu v divočine prostredníctvom rozšírenej reality cez integrovanú technológiu ViewRanger Skyline. Bližšie špecifikácie a podrobnosti sa zrejme dozvieme až na nadchádzajúcej výstave MWC 2018, ktorá sa začne koncom februára.

Smartfón Land Rover Explore bude k dispozícii na objednávku od apríla za odporúčanú maloobchodnú cenu 649 EUR.

Odolný modulárny smartfón Land Rover Explore.