Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Silný výkon a praktický rozmer otvárajú dvere novému Gemini PDA

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Takmer trojnásobne prekročená požadovaná suma na Indiegogo hovorí za všetko, ľudia majú o Gemini PDA záujem. Tvorcom sa podarilo dodržať sľub a výsledné zariadenie stojí za to. Poďme sa teda pozrieť prečo.

Už na prvý pohľad je jasné, že sa tvorcovia z Planet Computers zamerali hlavne na písaniachtivých používateľov. Pohodlná a plnohodnotná klávesnica s klávesmi, ktoré vôbec nevyžadujú malé prsty. Dokonca sa dá povedať, že sú až prekvapivo veľké. Keďže displej má cez uhlopriečku skoro 6 palcov, tak to isté sa dá povedať aj o klávesnici, pretože po zatvorení zariadenia tvoria jeden kovový celok.

Gemini PDA.

Dizajn Gemini PDA-čka pôsobí veľmi odolne a pripomína zmenšený notebook. V rámci dizajnu celkom určite zaujme ohybná časť zadného panelu, ktorá sa po otvorení displeja zmení na akúsi podpierku a vy môžete pohodlne písať. Dokonca vyzerá trocha lepšie vymyslená ako pri Microsoft Surface, aj keď ten sa musí vysporiadať s omnoho väčšou pákou. Váha tohto drobca je 320 gramov a na plne nabitú batériu vydrží až 12 hodín prevádzky, či dva týždne pohotovostného režimu.

Gemini PDA.

Výkon zabezpečuje až Deca Core, čiže desaťjadrový čipset s 8 jadrami Cortex A53 a dvoma jadrami Cortex A72. Pamäť RAM je 4 GB a vnútorné úložisko zvolil výrobca 64 GB. Komunikáciu so svetom internetu sprostredkúva či už klasické Wi-Fi alebo pokročilé LTE pripojenie a v budúcnosti plánuje spoločnosť Planet Computers doplniť aj verziu so SIM kartou. Operačné systémy sú tu až dva a to Android, ako aj jeho pôvodná predloha, Linux. No a výrobca rátal aj s možnosťou použitia myši a tak na každú stranu zariadenia dal po jednom porte USB-C.

Gemini PDA.