Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfóny Galaxy S9 a S9+ sa pýšia fotoaparátom s duálnou clonou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung sa na výstave MWC 2018 v Barcelone pochválil novými smartfónmi Galaxy S9 a Galaxy S9+. Vývojári pritom v týchto vlajkových lodiach venovali najväčšiu pozornosť zadnému fotoaparátu.

Smartfón Samsung Galaxy S9 má len jediný zadný fotoaparát s rozlíšením 12 megapixlov, ktorý však získal niekoľko vylepšení, vrátane technológie s dvojitou clonou. Tá dokáže inteligentne nastaviť množstvo prechádzajúceho svetla cez šošovku na základe scény, ktorú používateľ fotografuje s tým, že clona sa prepína medzi svetelnosťou F 1.5 a F 2.4. Svetelnosť F 1.5 pritom podľa Samsungu umožní až o 28 percent väčšiu prechodnosť svetla ako v minuloročných modeloch, čo posúva schopnosti mobilného fotografovania pri slabých svetelných podmienkach na novú úroveň.

Smartfóny Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9 Plus majú 12 megpaixlový zadný fotoaparát s duálnou clonou.

Nakrúcanie videa bolo aktualizované o možnosť snímania super spomaleného videa v rozlíšení 720p pri rýchlosti až 960 snímok za sekundu. Model smartfónu Galaxy S9+ získal ďalší objektív s rozlíšením 12 megapixlov pre extra optické priblíženie, zaostrenie a širokouhlý efekt.

Samsung Galaxy S9 má 5,8 palcový displej s rozlíšením 1440 x 2960 pixlov a je ešte tenší ako minuloročný model Galaxy S8. Poháňa ho procesor Exynos 9810 alebo Snapdragon 845 spolu so 4 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko má kapacitu 64 GB, ktorá sa samozrejme dá rozšíriť prostredníctvom microSD karty. Samsung Galaxy S9+ má logicky väčší displej, s uhlopriečkou 6,2 palca. Voľba procesorov je rovnaká, no operačná pamäť narástla na 6 GB a aj vnútorné úložisko sa zväčšilo na 128 GB. Smartfóny si zachovali pomer strán 18,5 : 9.

Smartfóny Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9 Plus majú 12 megpaixlový zadný fotoaparát s duálnou clonou.

Okrem zadného snímača odtlačku prstov si používateľ môže svoj smartfón odblokovať aj kombináciou technológií pre rozpoznávanie tváre a skenovania očnej dúhovky. Nájdeme tu klasický 3,5 mm konektor pre pripojenie slúchadiel a rovnako ako v minulom roku, sú modely S9 a S9+ odolné proti vode a prachu. Tiež podporujú bezdrôtové nabíjanie.

Oficiálny predaj sa spustí 16. marca, pričom smartfón Samsung Galaxy S9 by mal stáť 849 Eur, zatiaľ čo cena Galaxy S9+ sa vyšplhá na 949 Eur. Na výber budú v štyroch farbách: Midnight Black, Titanium Gray, Coral Blue a Lilac Purple, v závislosti od regiónu predaja.

Smartfóny Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9 Plus majú 12 megpaixlový zadný fotoaparát s duálnou clonou.