Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vlajkovej lodi LG V30S ThinQ asistuje umelá inteligencia

Vlajkovej lodi LG V30S ThinQ asistuje umelá inteligencia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už pred samotnou výstavou MWC 2018 naznačila juhokórejská spoločnosť LG, že chce do smartfónov osadiť prvky umelej inteligencie a tieto slová potvrdila predstavením nových vlajkových lodí s označením V30S ThinQ a V30S+ ThinQ. Tým asistuje umelá inteligencia pri používaní niektorých bežných funkcií fotoaparátu a rozšíri používateľovi možnosti hlasových príkazov.

Spoločnosť LG predstavila na začiatku roka svoju technológiu ThinQ AI počas výstavy CES 2018, kedy oznámila, že prinesie „prístupnú a menej zastrašujúcu“ inteligenciu pre niektoré domáce spotrebiče, spotrebnú elektroniku a služby. Pre nové smartfóny V30S prináša technológia ThinQ jednoduchšie používanie fotoaparátu a zároveň poskytuje väčšie možnosti hlasovej interakcie.

Obidva modely smartfónov majú na zadnej strane rovnaký duálny fotoaparát. Jeden objektív sníma v rozlíšení 16 megapixlov s citlivosťou F 1.6 a zorným poľom 71 stupňov, zatiaľ čo druhý objektív sníma v rozlíšení 13 megapixlov v citlivosti F 1.9 a jeho zorné pole je až 120 stupňov. K dispozícii je tiež 5 megapixlový širokouhlý predný fotoaparát s objektívom F 2.2 pokrývajúcim 90 stupňové zorné pole.

Smartfón LG V30S ThinQ.

Spoločnosť LG podáva používateľom fotoaparátu pomocnú ruku v podobe umelej inteligencie Vision AI, ktorá sa skladá z troch funkcií. Prvá z nich, AI CAM skúma, čo sa nachádza pred objektívom fotoaparátu a na základe toho odporúča najlepšie režimy snímania z ôsmych predvolieb, kde sú nastavenia upravené tak, aby používateľ získal optimálne zábery založené na veciach, ako je uhol pohľadu, farba, odrazy, úrovne osvetlenia a sýtosti.

Funkcia QLens tiež rozpoznáva objekty pred fotoaparátom, no pomáha zlepšiť online nakupovanie. Skenovaním QR kódov poskytne informácie o najlacnejšej možnosti nákupu, zatiaľ čo počas sledovania snímok ponúka podrobné informácie napríklad o turistických miestach alebo poskytne informácie o jedle, móde či celebritách, ktoré sa dostaná pred objektív fotoaparátu.

Tretia funkcia s názvom Bright Mode bola navrhnutý tak, aby fotografovanie v slabých svetelných podmienkach bolo oveľa jednoduchšie. Využíva sa k tomu algoritmický prístup k nastaveniu jasu snímku, ktorý dvojnásobne rozžiari tmavé scény a súčasne znižuje vzniknutý šum na snímku.

Smartfón LG V30S ThinQ.

Umelá inteligencia sa v nových smartfónoch V30S ThinQ a V30S+ ThinQ dostala aj mimo fotoaparát. Funkcia Voice AI totiž podstatne zlepšuje komunikáciu s digitálnym asistentom Google Assistant pridaním ďalších hlasových príkazov. K dispozícii je aj rozpoznanie hlasu a tváre spolu so snímačom odtlačkov prstov pre bezpečné odomknutie smartfónu.

Čo sa týka špecifikácií nových smartfónov, tak tu nenájdeme príliš veľký rozdiel oproti minuloročnému modelu V30. Výrobca zachoval procesor Snapdragon 835 a rovnaký zostal aj 6 palcový QuadHD OLED displej, ktorého rozlíšenie sa pohybuje okolo 538 pixlov na palec. Model V30S ThinQ má 6 GB operačnej pamäte RAM a kapacita vnútorného úložiska je 128 GB, zatiaľ čo model V30S + ThinQ má rovnako veľkú operačnú pamäť, no vnútorné úložisko narástlo na 256 GB. V oboch prípadoch sa dá kapacita vnútorného úložiska navýšiť prostredníctvom microSD karty.

Spoločnosť LG zatiaľ neoznámila ceny a ani dostupnosť nových smartfónov V30S ThinQ a V30S+ ThinQ.

Smartfón LG V30S ThinQ.