Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najlepšie fotomobily na svete nadchnú aj náročných používateľov

Najlepšie fotomobily na svete nadchnú  aj náročných používateľov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei slávnostne predstavila v parížskom Grand Palais prémiové smartfóny Huawei P20 a Huawei P20 Pro. Obe novinky využívajú umelú inteligenciu a model P20 Pro je ako prvý smartfón na svete vybavený trojitým fotoaparátom. Pokročilé technológie v najnovších zariadeniach menia spôsob ako používame smartfóny a rapídne zvyšujú užívateľské pohodlie.

„Inšpiráciu čerpáme u umelcov a neustále vyvíjame náš prístup k dizajnu a ďalšie inovácie,” vyjadril sa k čerstvým novinkám Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group. “Nový rad Huawei P20 stavia na dedičstve našej spolupráce so spoločnosťou Leica. Vďaka prelomovému trojitému fotoaparátu v modeli P20 Pro, vyspelom duálnom fotoaparáte v modeli P20 a výkonnej umelej inteligencii v oboch môžu aj najnáročnejší užívatelia zachytávať a zdieľať nádheru okolitého sveta.”

Revolúcia v mobilnej fotografii: trojitý fotoaparát a AI

 

Nový rad telefónov, predstavený v Paríži, zahŕňa vyspelý fotoaparát a kombinuje ho s benefitmi umelej inteligencie. Vďaka tomu otvára zákazníkom úplne nové dimenzie fotografovania.

Huawei P20 Pro sa pýši prvým trojitým fotoaparátom v histórii. Už tradične pochádza z dielne experta na optiku Leica. K násobeniu fotoaparátov pridáva aj extrémne rozlíšenie - až 40 Mpx farebný snímač, 20 MPx monochromatický a 8 MPx snímač s teleobjektívom. Vďaka tejto superkombinácii prináša exkluzívne farby známe z legendárnych prístrojov Leica každému budúcemu majiteľovi.

Novinkou je tiež samostatný obrazový procesor (ISP) a citlivý snímač teploty farieb, ktorý zabezpečuje vernejšiu farebnú reprodukciu.

Kým model P20 Pro prináša bez nadsadenia revolúciu, Huawei P20 je prirodzeným pokračovaním jeho predchodcu. Je osadený duálnym fotoaparátom Leica s 12 MPx farebným a 20 MPx monochromatickým snímačom. Vďaka tomu výrazne lepšie fotí aj pri nepriaznivých svetelných podmienkach.

Smartfóny Huawei P20 a Huawei P20 Pro

Obe novinky disponujú 24 MPx selfie fotoaparátom s funkciou vylepšenia vzhľadu pomocou umelej inteligencie a 3D osvetlenia. Výsledkom je záber so zdravým tónom pleti, citlivo vyretušovanými detailmi a jemným, no realisticky upraveným, vzhľadom pomocou 3D funkcie.

Svetelnosť objektívov postupne f/1.8, f/1.6 a f/2.4 umožňuje zachytiť fotografie v neprekonateľnej kvalite pri zachovaní všetkých detailov.

Huawei P20 Pro tiež ponúka teleobjektív Leica VARIO-SUMMILUX s trojnásobným optickým priblížením (kombinovane dosiahne až 5-násobný hybridný zoom) pre zachytenie fotografií pri nízkej úrovni osvetlenia až do citlivosti ISO 102400.

K výslednej kvalite fotografie prispieva nemalým dielom aj mikročip Kirin 970. Funkcia rozpoznávania objektu na fotografi je známa už z modelu Mate 10 Pro. Systém je však v tejto novinke doslova vzdelanejší. Vďaka umelej inteligencii dokáže identifikovať až 500 rôznych scén či objektov v 19 kategóriách. Automaticky k nim priraďuje vhodné nastavenie skôr, než stihnete stlačiť spúšť.

Smartfóny Huawei P20 a Huawei P20 Pro

Úplnou novinkou je tiež 4D predikatívne zaostrovanie, vďaka ktorému fotoaparát predpokladá pohyb objektov a dokáže ich zachytiť s neuveriteľnou presnosťou aj v pohybe.

S kompozíciou bude všetkým amatérskym fotografom asistovať umelá inteligencia. Systém AI Assisted Composition navrhne užívateľovi ideálny spôsob snímania skupiny ľudí či krajiny.

Výpočet prelomových pomocných funkcií pri fotografovaní zakončuje Huawei AIS, teda stabilizácia obrazu riadená umelou inteligenciou. S jej pomocou môžete tvoriť kvalitné nočné snímky aj bez statívu.

Zariadenia z radu P20 navyše podporuje šesťosová stabilizácia a slow-motion režim s 960 snímkami za sekundu. Ide o 4x vyššiu rýchlosť než štandard 240 snímok/ sekundu, vďaka čomu zachytáva momenty, ktoré nie sú viditeľné voľným okolo.

Smartfóny Huawei P20 a Huawei P20 Pro

Dizajn inšpirovaný hrou svetla

 

Svetlo je dôležitým činiteľom nielen pri fotografických funkciách ale aj pri vzhľade nového radu P20. Nové modely môžete získať v špeciálnom farebnom prevedení s názvom Twillight - súmrak (pri P20 Pro) alebo v neobyčajnej zlatoružovej (Pink Gold pri P20).

Špeciálne farebné odtiene vznikli aplikáciou niekoľkých vrstiev špeciálneho optického filmu pod zadný kryt smartfónu. Pri dopade svetla môžete pozorovať nádhernú farebnú hra a prechody rôznych odtieňov.

Oba modely budú dostupné tiež v čiernej farbe (Black) alebo tmavomodrej (Midnight Blue).

Smartfóny sú vybavené displejom Huawei FullView (5,8" pri Huawei P20 a 6,1" pri Huawei P20 Pro) so super úzkymi rámikmi. Veľký displej je zasadený do tela so zaoblenými hranami, a oba modely sa preto príjemne držia v ruke.

Huawei P20

Vyspelé užívateľské prostredie

 

Užívateľské prostredie EMUI 8.1, ktoré je kompatibilné s umelou inteligenciou, zahŕňa funkciu Huawei Share 2.0. Tá zabezpečuje bezproblémové zdieľanie súborov medzi telefónmi Huawei či počítačmi so systémom Windows aj platformou Mac.

Poteší tiež možnosťou bezdrôtového pripojenia k projektoru, či funkciou Smart Screen, ktorá umožňuje rozdelenie obrazovky pre súbežné používanie dvoch rôznych podporovaných aplikácií.

Spoločnosť Huawei pripravila špeciálne pre zariadenia P20 lokálnu verziu obľúbenej cloudovej aplikácie na úpravu fotografií Prisma. Program odporúča užívateľom na základe rozpoznania fotených scén filtre, ktoré by mohli snímku vylepšiť.

Rýchlosť aplikácie je 3 až 4-krát vyššia než pri cloudovej verzii. Nový rad Huawei P20 naviac podporuje aplikáciu ARCore od spoločnosti Google, ktorá sa zameriava na rozšírenú realitu.

Huawei P20 Pro

Prémiový rad Huawei P20 bude na slovenskom trhu reprezentovať Dara Rolins

 

Predstavenie dlho očakávaných modelov Huawei P20 a P20 Pro sprevádzajú na Slovensku marketingové aktivity vrátane spolupráce s novou ambasádorkou značky Darou Rolins.

„Niekoľko mojich známych používa značku Huawei, vrátane mojej dvornej fotografky. Akonáhle som mala možnosť produkty Huawei vyskúšať, zistila som, že je to veľmi inovatívna značka. V prvom rade som nadšená zo skvelého dizajnu a v neposlednom rade aj z toho, že dlho očakávaný Huawei P20 Pro je prvý smartfón na svete s trojitým fotoaparátom Leica. To je pre mňa aj v rámci mojej profesie dosť podstatná pridaná hodnota. Fotky v top kvalite sú mojou prioritou,“ uviedla Dara Rolins.

Ceny a dostupnosť

 

Smartfón Huawei P20 bude na Slovensku dostupný vo farebných variantoch Black, Midnight Blue a Pink Gold za odporučenú maloobchodnú cenu 669 Eur; Huawei P20 Pro vo farbách Black, Midnight Blue a Twilight za 849 Eur.

Prémiový rad Huawei P20 bude na slovenskom trhu reprezentovať Dara Rolins

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)