Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HTC U12+: Výkon v odvážnom dizajne s bokmi citlivými na stisk

HTC U12+: Výkon v odvážnom dizajne s bokmi citlivými na stisk
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HTC predstavila smartfón HTC U12+, svoju vlajkovú loď pre rok 2018. Novinka na prvý pohľad zaujme moderným 6 palcovým displejom s pomerom strán 18 : 9, vďaka ktorému padne dobre do dlane. Ovládanie jednou rukou uľahčí funkcia Edge Sense 2.0, ktorá umožnila elimináciu mechanických tlačidiel. Telefón prináša aj najlepšie hodnotený fotoaparát s duálnou optikou a dvojnásobným zoomom, čo potvrdzuje zisk 103 bodov v prestížnom rebríčku DxOMark. Čerešničkou na torte je odolnosť proti vniknutiu prachu a vody v certifikácii IP68.

Nový smartfón HTC U12+ bude dostupný v troch farbách. Variant Translucent Blue ponúkne okrem efektných odrazov aj možnosť nazrieť do útrob smartfónu. Červená Fire Red sa bude pýšiť unikátnymi odleskami zlatej farby a nebude chýbať ani elegantná farba Ceramic Black.

Vlajková loď HTC U12+ sa dá predbežne objednať v internetovom obchode spoločnosti HTC za cenu 799 EUR. Členovia HTC Club navyše získajú možnosť využiť 10% zľavy a novinku tak získať za 719 EUR.

Nekompromisný výkon

 

HTC U12+ ponúkne výkon procesora Qualcomm Snapdragon 845, 6 GB RAM a 64 GB internej pamäte pre používateľské dáta. Podpora 4G LTE Cat 18 umožní v závislosti na špecifikáciách siete prenosové rýchlosti až 1,2 Gbit/s. Chýbať nebude ani hybridný slot, ktorý umožňuje rozšírenie pamäte pomocou karty MicroSD, alebo využitie druhej karty SIM. HTC Boost+ sa navyše postará o správu prostriedkov a optimalizáciu chodu jednotlivých aplikácií, vďaka čomu bude systém HTC U12+ plynulý a svižný aj po mesiacoch používania s veľkým množstvom nainštalovaných aplikácií.

Smartfón HTC U12+.

Najlepšie hodnotený duálny fotoaparát

 

Hodnotenie 103 bodov v rebríčku DxOMark prepožičiava HTC U12+ status najlepšieho duálneho fotoaparátu. Hlavný fotoaparát s optickou stabilizáciou a elektronickou stabilizáciou sa pýši 12 MPx UltraPixel 4 snímačom, ktorému sekunduje 16 MPx snímač slúžiaci pre efektný bokeh efekt a dvojnásobný optický zoom. Dve šošovky sa nachádzajú aj na čelnej strane, čo umožňuje využitie bokeh efektu aj na snímkach z predného 8 Mpx fotoaparátu. Ten umožňuje aj rýchle odomykanie smartfónu pomocou rozpoznávania tváre. UltraSpeed Autofocus 2 kombinuje celočipové PDAF a laserové osternie, čo celý proces výrazne úrýchľuje a spresňuje. Nový HDR Boost 2 zaistí farebne vyvážené snímky aj za náročných svetelných podmienok.

Stabilizácia hlavného fotoaparátu sa výrazne prejaví aj pri zázname 4K videa pri rýchlosti až 60 snímok za sekundu a umožní tak nakrúcať video bez roztrasenia záberov. Technológia Sonic Zoom umožní priblíženie ako obrazu, tak aj zvuku, čo dodáva výslednému videu na autentickosti. Funkcia Audio Boost navyše umožňuje aj bez priblíženia zosilniť ľudský hlas. Štvorica mikrofónov prepožičiava HTC U12+ tiež schopnosť záznamu priestorového 3D audia, aj kvalitného Hi-Res záznamu. To všetko dopĺňa funkcia One-Touch Auto Zoom, ktorá umožní úplne plynulé priblíženie záberu.

Smartfón HTC U12+.

Boky citlivé na stisk

 

Vylepšenie technológie HTC Edge Sense 2 umožnilo odstránenie mechanických tlačidiel, ktorých funkciu prevzali vyznačené miesta na obvodovom ráme citlivom na tlak. Ovládanie smartfónu je vďaka tomu spoľahlivejšie a konštrukcia telefónu je ešte pevnejšia. Nové Edge Sense pozná nielen krátky a dlhý stisk, ale tiež poklepanie na bok zariadenia aj spôsob jeho držania. Vďaka tomu HTC U12+ neotáča obraz pri čítaní v posteli a nezhasína displej ani keď ubehne nastavený čas.

V základnom nastavení je krátky stisk vyhradený pre spustenie fotoaparátu a následnému zosnímaniu fotografie. Dlhý stisk umožňuje spustenie funkcie Google Assistant a poklepanie na bok zariadenia priblíži grafické rozhranie palcu používateľa bez ohľadu na to, v ktorej ruke telefón drží. Silu stisku aj to, čo jednotlivé gestá spustia sa dá individuálne upraviť. HTC Edge Sense 2 dokonca umožňuje nastaviť pre krátky a dlhý stisk rôzne akcie v závislosti na spustenej aplikácii.

Smartfón HTC U12+.

Špičkové audio

 

HTC U12+ predstavuje posun aj v oblasti zvuku. Vylepšené reproduktory BoomSound sú hlasitejšie a presnejšie ako kedykoľvek predtým. Vďaka využitiu tela smartfónu ako ozvučnice ponúka nečakane bohatý bas aj presné a hlasné výšky. Slúchadlá HTC USonic ponúkajú aktívne potláčanie hluku a prispôsobenie zvukového profilu presne na mieru sluchu používateľa. Nechýba ani podpora AptX HD pre bezstratový prenos až 24bitového Hi-Res audia pomocou technológie Bluetooth 5.0.

Smartfón HTC U12+.

(Zdroj: Tlačová správa HTC)