Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Technológie nás budú spájať aj na tohtoročnom festivale Pohoda

Technológie nás budú spájať aj na tohtoročnom festivale Pohoda
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prvý júlový víkend sa bude na trenčianskom letisku aj tento rok kumulovať výborná hudba, festivalová kultúra a Giga zážitky. Dvadsiaty druhý ročník festivalu Pohoda odštartuje festivalové leto 2018. Orange sa už po siedmykrát „pripája“ so spoľahlivým internetovým pokrytím, užitočnými službami a poriadnou dávkou zábavy. Návštevníkov vyzýva, aby sa s nezabudnuteľnými festivalovými zážitkami a o to, čo na Pohode milujú, podelili s celým „internetovým“ svetom.

Giga zážitky počas celého festivalu a naprieč celým svetom

 

Tisícky domácich festivalových nadšencov i návštevníkov z celého sveta už dobre vedia, že na trenčianskom letisku to nie je len o hudbe, no najmä o skvelých zážitkoch a spomienkach, ktoré si odnesú domov i do svojich profilov na sociálnych sieťach. O to, čo na Pohode tak milujú, sa vďaka Orangeu aj tento rok môžu podeliť s celým svetom. Bude to jednoduché, vďaka spoľahlivému pokrytiu 4G sieťou či free Wi-Fi zónam, ktoré budú rozmiestnené na viacerých miestach areálu trenčianskeho letiska.

A keďže množstvo prenesených emócií a zážitkov na festivale každým rokom narastá, aj tento rok si Orange pripravil benefit v podobe 1 GB mobilných dát zadarmo pre návštevníkov festivalu, ktorí sú zákazníkmi Orangeu a ich služby sú vhodné pre využitie tohto benefitu. Nárok na benefit získajú po prekročení vstupných brán festivalu prostredníctvom SMS notifikácie, ktorá ich navedie, ako si ho jednoducho aktivovať.

Mobilný „gigabajt“ nebude jediná giga vec od Orangeu na festivale. Návštevníkov aj tento rok čakajú zábavné Giga aktivity, ktoré majú za cieľ vygenerovať ešte viac zážitkov. Ich zdieľaním na Instagrame a označením #GigaZazitky zase môžu súťažiť o Giga výhry – vstupenky na festival Pohoda 2019 a nový Huawei P20. Na jednu Giga ochutnávku pozýva Orange na svoj facebookový profil ešte pred otvorením festivalu. V pondelok 25.6. sa spustí súťaž o Giga stan s nadštandardným vybavením a benefitmi, o ktorých ostatní obyvatelia stanového mestečka môžu iba snívať.

Aby telefóny stíhali, Orange nabíjačkárne budú k dispozícii už štandardne - nonstop - v Orange zóne aj pri stanových mestečkách. Okrem klasického dobíjania telefónov budú v Orange zóne aj tento rok k dispozícii elektrické zásuvky pre samo-nabíjanie a externé powerbanky, takže náruživí „zdieľači“ budú môcť dobíjať šťavu svojmu telefónu kdekoľvek v areáli festivalu.

,,Partnerom Pohody sme už siedmykrát a aj tento rok chceme návštevníkom ponúknuť spojenie zábavného s užitočným. Trend využívania mobilných technológií v životoch ľudí je fakt a my sa postaráme o to, aby stopercentne fungoval aj v areáli festivalu. Spojenie s podstatnými ľuďmi na festivale i za jeho bránami a zdieľanie zážitkov, po ktoré si na festival idú, maximálny komfort pre organizátorov i návštevníkov - to je našou úlohou aj tento rok,“ povedala Natália Kunická, Brand Activation Manager Orangeu.

Orange zóna už štandardne poskytne návštevníkom zábavu, osvieženie, zážitok z koncertov prebiehajúcich na Orange stagei, ale aj úkryt pred slnkom či davmi vo svojej chillout zóne či poradenstvo od Orange expertov vo využívaní svojho telefónu na maximum.

Novinkou tohto ročníka sú ďalšie dve užitočné služby. Núdzový telefón - ten bude umiestnený v Orange zóne a bezplatne určený na núdzové volania pre návštevníkov, ktorí napríklad stratili mobil a potrebujú sa spojiť s priateľmi v areáli i mimo neho alebo sa im mobil práve vybil a nemajú možnosť si ho okamžite dobiť.

Druhou novinkou je služba „náhradné mobily“. Telefóny Nokia 3310 budú v 24-hodinovej asistovanej nabíjačkárni v Orange zóne k dispozícii pre všetkých, ktorí budú potrebovať počas festivalu zapožičať telefón.

V Orange zóne bude tento rok priestor aj pre vzdelávanie. Známa dvojica cestovateľov Andrea Zahurancová a Patrik Paulínyi pripravia v sobotu popoludní pre návštevníkov workshop o tom, ako čo najlepšie zachytiť svoje zážitky odkiaľkoľvek, vytvoriť si komunitu na sociálnych sieťach a zdieľať ich s ňou.

Vždy so správnymi ľuďmi na správnom mieste

 

Festivalovú aplikáciu od Orangeu, ktorá návštevníkom uľahčuje orientáciu na festivale a spája ich s aktuálnym dianím, si na minuloročnej Pohode stiahlo a aktívne využívalo viac ako 18 600 ľudí. Nie je sa čo čudovať, že jej využitie z roka na rok narastá. Táto interaktívna festivalová aplikácia je univerzálnou pomôckou, vďaka ktorej sa človek v areáli bez problémov orientuje a dostáva informácie z prvej ruky.

Aplikácia Pohoda 2018 powered by Orange aj tento rok v smartfóne ponúkne kompletný program, upozorní na koncerty, technicko-organizačné pokyny či zmeny v programe alebo predpovedi počasia. Dostupná bude v slovenskom a anglickom jazyku pre smartfóny s operačným systémom Android aj iOS. Používatelia aplikácie si navyše môžu vytvoriť svoj vlastný program a zdieľať ho prostredníctvom Facebooku a cez funkciu „Kamaráti“ nájsť aktuálnu polohu svojich priateľov v areáli.

Návštevníci, ktorí nepoužívajú smartfóny, sa k užitočným informáciám dostanú prostredníctvom SMS servisu, pričom pre zákazníkov Orangeu je aktivácia služby bezplatná. Pre zákazníkov iných operátorov je spoplatnená sumou 20 centov. Kompletné informácie o festivalovom SMS servise budú dostupné na stránke www.pohodafestival.sk.

Orange a Pohoda je eko a Optimistan spája témy

 

Pohoda a Orange si rozumejú v ekologickom prístupe a počas festivalu sa rozhodli spojiť sily. Festival, ktorý bol minulý rok ocenený za ekologické aktivity, posilní Orange o ďalšiu, s presahom na viaceré „dobré“ veci. Dlhodobú iniciatívu Orangeu „Staré mobily sa vracajú“ presunie z predajní aj na trenčianske letisko. Cieľom je zbieranie a ekologická likvidácia už nepotrebných mobilov.

Návštevníci, ktorí prinesú na Pohodu starý telefón, budú súťažiť o 2 vstupenky na ďalší ročník festivalu. Myšlienku podporila aj kapela Puding pani Elvisovej, ktorá chce pomôcť Orangeu motivovať návštevníkov a k tejto aktivite pretextovala svoj známy hit Mladí chemici. Vypočuť si ho môžu už teraz na YouTube kanáli Orangeu.

Za každý prinesený telefón Orange navyše prispeje sumu 50 centov občianskemu združeniu Návrat, ktorého zakladateľ Marek Roháček bude aj hosťom v programe Optimistanu. Optimistan Nadácie Orange aj tento rok ponúkne program plný zaujímavých, aktuálnych celospoločenských tém a vzácnych hostí.

Najlepším headlinerom festivalového leta sú vaše zážitky

 

Orange nastúpi na festivalovú vlnu hneď prvý júlový víkend a bude sa na nej unášať aj ďalšie týždne. Po festivale Pohoda vyrazí ako hlavný partner na ďalšie dva festivaly – na The Legits Blast do Banskej Bystrice a na festival Grape do Piešťan. Giga zážitky tak budú môcť festivaloví nadšenci prežívať a zdieľať celé leto. Viac informácií o festivalovom lete Orangeu, o benefitoch i festivalových aktivitách nájdete na www.orange.sk/hudba.

(Zdroj: Tlačová správa Orange)