Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový Galaxy Tab S4 vyčnieva spomedzi tabletov s Androidom

Nový Galaxy Tab S4 vyčnieva spomedzi tabletov s Androidom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nájsť výkonný tablet s operačným systémom Android, ktorý by sa mohol rovnať s modelom iPad Pro nie je ľahký oriešok. Google sa sústredí na svoj operačný systém Chrome a ostatní výrobcovia sa zamerali skôr na cenovo prístupnejšie tablety s chabou výbavou. Vyzerá to však, že tomu je koniec. Juhokórejský Samsunsg totiž predstavil nový tablet Galaxy Tab S4, ktorý dokáže oslniť svojimi parametrami.

Tablet Samsung Galaxy Tab S4 má 10,5 palcový AMOLED displej s rozlíšením 2 560 x 1 600 pixlov s tenkými rámami okolo. Tie zobrali priestor pre snímač odtlačkov prstov, ktorý sa výrobca rozhodol úplne odstrániť. No netreba mať obavy, k dispozícii je iná biometrická technológia pre bezpečný vstup do systému. Tablet totiž odblokujete pomocou skenera očnej dúhovky, ktorý je integrovaný v prednej kamere.

Tablet Samsung Galaxy Tab S4.

Hrúbka tabletu je len 7,1 milimetrov, čím sa približuje k spomínanému iPad Pro. Takisto je tu k dispozícii podpora dotykového pera S Pen a voliteľná klávesnica s cenou 149,99 dolárov, vďaka ktorej sa tablet dá improvizovane používať ako prenosný počítač. Tento spôsob práce sa dá ešte prehĺbiť s pomocou zariadenia Samsung DeX, ktoré bolo predtým určené pre smartfóny Samsung Galaxy S9. S jeho pomocou sa dá k tabletu pripojiť monitor, klávesnica a myš. Aplikácie sa tak dajú používať v samostatných oknách, zatiaľ čo displej samotného tabletu môže byť použitý ako trackpad alebo plocha pre kreslenie.

O plynulý výkon sa postará procesor Qualcomm Snapdragon 835 spolu so 4 GB operačnou pamäťou RAM. Vnútorné úložisko môže mať kapacitu 64 GB alebo 256 GB, no dá sa ešte rozšíriť prostredníctvom pamäťovej karty. Zadný fotoaparát má slušné rozlíšenie 13 megapixlov, zatiaľ čo predný získal rozlíšenie 8 megapixlov.

Tablet Samsung Galaxy Tab S4.

Po zvukovej stránke určite potešia až reproduktory s podporou Dolby Atmos a okrem portu USB-C pre nabíjanie a prenos údajov nechýba ani stále obľúbený 3,5 mm jack konektor. Batéria s kapacitou 7 300 mAh poskytne na jedno nabitie výdrž až 16 hodín prehrávania videa. Tablet má vopred nainštalovaný operačný systém Android 8.1 Oreo. Výrobca k tomu pridal aj vlastné vylepšenia.

Výkonné špecifikácie si pýtajú aj vyššiu investíciu a tak za model tabletu Samsung Galaxy Tab S4 so 64 GB vnútorným úložiskom zaplatíte 649,99 dolárov, zatiaľ čo cena za verziu s 256 GB úložiskom sa vyšplhala až na 749,99 dolárov. Tablety sa dajú už teraz predbežne objednať v šedej alebo čiernej farbe, pričom prvá dodávka je naplánovaná na 10. augusta. Neskôr v tomto roku by sme sa mali dočkať aj modelu so 4G LTE pripojením. Bližšie informácie o ňom nie sú zatiaľ známe.

Tablet Samsung Galaxy Tab S4.