Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najtenší a najľahší herný notebook s výkonom procesora Core i9

Najtenší a najľahší herný notebook s výkonom procesora Core i9
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V našich končinách menej známa firma Origin z amerického Miami odhalila svoju novú sériu notebookov EON15-S, ktoré sú cielené na hráčov počítačových hier, streamerov či tvorcov obsahu. Výrobca označil EON15-S ako najtenší a najľahší herný notebook s procesorom Intel Core i9, ktorý v najhrubšom mieste meria len 2,4 centimetra a váži 1,55 kilogramu.

Herný notebook EON15-S s operačným systémom Windows 10 je síce v súčasnosti k dispozícii len s procesorom Intel Core i7, no spoločnosť Origin tvrdí, že čoskoro bude nasledovať jeho verzia so 6 jadrovým procesorom Intel Core i9-8950HK. O grafický výkon sa postará karta Nvidia GeForce GTX 1060 so 6 GB pamäte GDDR5 RAM. Obsah sa dá vychutnať na 15,6 palcovom IPS displeji s rozlíšením 1080p.

Herný notebook Origin EON15-S.

Notebook môže mať osadených až 32 GB operačnej pamäte RAM a používatelia si ho môžu nakonfigurovať až s dvomi m.2 PCIe SSD úložiskami s celkovou kapacitou až 4 TB. K dispozícii sú bezdrôtové pripojenia Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth, zatiaľ čo o fyzické pripojenie sa postarajú porty USB-C, USB 3.1 (typ A), USB 2.0 a čítačka kariet 2v1. K hernej mobilnej mašine sa dajú pripojiť až tri externé monitory a to prostredníctvom dvoch výstupov Mini DisplayPort 1.3 a jedného HDMI portu.

Herný notebook Origin EON15-S.

Hráči isto ocenia hybridnú mechanickú klávesnicu s RGB podsvietením pre jednotlivé klávesy. Plne nabitá batéria vydrží na jedno nabitie asi 8 hodín, no samozrejme v bežnom režime používania, nie pri hraní AAA hier v plných detailoch.

Cena herného notebooku Origin EON15-S za začína na úrovni 1 449 dolárov, no z túto cenu neočakávajte procesor Core i9, ale musíte sa uspokojiť „len“ s procesorom Core i7.

Herný notebook Origin EON15-S.

Spoločnosť Origin tiež oznámila nový prírastok do svojho herného radu notebookov EVO. Model EVO17-S je už dostupný aj s procesorom Intel Core i9. Hráči majú na výber medzi 17,3 palcovým displejom s rozlíšením Full HD s taktovacou frekvenciou 144 Hz alebo UHD displejom s technológiou G-Sync od spoločnosti Nvidia. Od rovnakého výrobcu získal notebook aj grafickú kartu, konkrétne model GeForce 1070. Notebook môže mať až 32 GB RAM. K dvojici m.2 PCIe SSD úložísk sa dá pripojiť ešte jeden 2,5 palcový HDD alebo SSD disk.

Herný notebook Origin EVO17-S.