Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfóny LG G7 One a G7 Fit idú zlatou strednou cestou

Smartfóny LG G7 One a G7 Fit idú zlatou strednou cestou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Medzinárodnú výstavu IFA 2018 si zvolila juhokórejská spoločnosť LG pre uvedenie dvoch nových smartfónov strednej triedy G7 One a G7 Fit. Tie idú v šľapajach vlajkovej lodi LG G7 ThinQ, aspoň z pohľadu dizajnu, pretože ich hardvér je o niečo slabší. Vďaka tomu sú tieto smartfóny pre používateľov cenovo prístupnejšie.

Obidva nové smartfóny majú v podstate totožné dizajnové prevedenie ako vlajková loď G7 ThinQ, teda sklenené telo z prednej a zadnej strany, obkolesené lešteným kovom. Smartfóny sú odolné voči vode a prachu v kategórii IP68 a ich 6,1 palcový LCD displej s rozlíšením 3 120 x 1 440 pixlov má jas 1 000 nitov. Niektorých používateľov možno nepoteší zárez v hornej časti displeja.

Smartfón LG G7 Fit.

Smartfón LG G7 One dostal do výbavy procesor Snapdragon 835 spolu so 4 GB operačnej pamäte RAM a 32 GB dátového úložiska, ktoré sa dá cez microSD kartu rozšíriť až na 2 TB. Vzadu sa usadil 16 megapixlový fotoaparát a selfie predná kamera má rozlíšenie 8 megapixlov. O výdrž sa postará batéria s kapacitou 3 000 mAh, čo je akýmsi štandardom pre väčšinu dnešných mobilných telefónov. Už podľa názvu sa dá tušiť, že G7 One je prvý smartfón od LG, ktorý používa čistejšiu osekanú verziu operačného systému Android One.

Druhým predstaveným smartfónom je G7 Fit, ktorý využíva starší procesor Snapdragon 821 spolu so 4 GB RAM a 32 GB alebo 64 GB vnútorného úložného priestoru. Takisto získal batériu s kapacitou 3000 mAh a zatiaľ čo jeho predná kamera je rovnaká ako v G7 One, zadná kamera má menšie zorné pole a väčšiu clonu F / 2,2 (G7 One má clonu F / 1,6).

Smartfón LG G7 One.

Smartfón G7 Fit má nainštalovaný operačný systém Android 8.1 Oreo a je dodávaný s funkciou AI CAM od spoločnosti LG, ktorá používateľom umožní si vybrať z ôsmich predvolených režimov fotoaparátu, vrátane snímania osôb, jedla, domácich zvierat, krajiny, mesta, kvetov, východu slnka a západu slnka - v závislosti od toho, čo fotografujú. Na túto funkciu si však bude treba počkať, pretože bude dostupná až od budúcej aktualizácie softvéru.

Spoločnosť LG zatiaľ neposkytla informácie o tom, kedy budú nové smartfóny G7 One a G7 Fit k dispozícii, ani koľko budú stáť.

Smartfón LG G7 Fit.