Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Používateľské prostredie EMUI 9.0 je ešte rýchlejšie a pohodlnejšie

Používateľské prostredie EMUI 9.0 je ešte rýchlejšie a pohodlnejšie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei predstavila najnovšiu generáciu svojho používateľského pro-stredia EMUI, ktorá dostala označenie 9.0. Používateľom prináša ešte jednoduch-šie ovládanie, rýchlejšie spúšťanie aplikácií a celkovo príjemnejší kontakt so za-riadením.

Prvá verzia EMUI uzrela svetlo sveta v roku 2012, na jej vývoji Huawei nepretržite pracuje už šesť rokov. O novinke výrobca hovorí, že je dosiaľ najpokročilejším používateľským rozhraním, aké kedy vytvoril.

EMUI 9.0 dokáže, napríklad, spúšťať aplikácie ešte rýchlejšie ako predchodca s číselným ozna-čením 8.1. Navyše sa jeho predstavením Huawei stal jedným z prvých výrobcov, ktorí na trh prinášajú rozhranie založené na novej verzii operačného systému Android s označením Pie.

Ešte intuitívnejšie používanie

 

Za každým vylepšením softvérovej nadstavby operačného systému sa skrýva jediné: snaha spoločnosti Huawei spríjemniť používateľom jej zariadení život a činnosti, na ktoré ich používajú.

Pri vývoji EMUI 9.0 tvorcovia vo veľkom čerpali z prírody. Vyzváňacie tóny boli inšpirované známymi zvukmi zo skutočného sveta, nové sú tiež dizajnové prvky používateľského rozhrania, ktoré využívajú prírodné scenérie v predvolených portrétoch volajúceho.

Hoci je novinka jedným z najkomplexnejších softvérových systémov súčasnosti, jej používatelia zaiste uvítajú jednoduchosť používania. Vylepšená navigácia v systéme umožňuje ovládanie gestami, a rôzne súvisiace funkcie v EMUI 9.0 používajú rovnaký dizajnový jazyk, takže ovlá-danie zariadenia sa pre používateľov stáva oveľa intuitívnejším.

Podarilo sa tiež zredukovať počet položiek v systéme o 10 % z pôvodných 940 na 843. Teraz si, napríklad, používatelia môžu namiesto jednotlivého nastavenia GPS, WLAN a lokalizačných slu-žieb, nastaviť všetky tieto funkcie naraz, bez zbytočného preklikávania sa.

Výkon, ktorý pocítite

 

Jednou z priorít vývojárov novej verzie používateľskej nadstavby bolo priniesť ešte rýchlejší sys-tém. Zvýšenie výkonu novinky je zrejmé najmä v porovnaní s predchodcom. EMUI 9.0 zvládne spustiť populárne aplikácie, ako napríklad Instagram či Spotify, až o 12,9 % rýchlejšie.

Najnovšia verzia užívateľského prostredia prináša tiež druhú generáciu inovatívnej technológie GPU Turbo. Verzia 2.0 dokáže zdokonaliť dotykové ovládanie v hrách a funguje v spolupráci s funkciou App Assistant, vďaka čomu bude hranie mobilných hier ešte plynulejšie.

Vďaka spojeniu vylepšeného používateľského prostredia s vysokým výkonom ponúka EMUI 9.0 jednoduchý a zároveň intuitívny operačný systém, ktorý v súčasnosti len ťažko hľadá konkuren-ciu. EMUI 9.0 je teraz k dispozícii pre modely Huawei P20 Pro, Huawei P20, Huawei Mate 10 Pro a Huawei Mate 10. Očakáva sa, že mnohé ďalšie modely Huawei dostanú možnosť softvé-rového updateu do konca kalendárneho roka.

Huawei P20 Pro.

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)