Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Honor 8X: Konečne smartfón, ktorý vás nebude limitovať

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Značka smartfónov Honor uviedla svoj nový smartfón Honor 8X, ktorý na prvý pohľad zaujme 6,5 palcovým displejom, ktorý zaberá až 91 % tela. Smartfónu nechýba duálny 20 + 2MPx fotoaparát s využitím umelej inteligencie. Poteší taktiež pre Honor tak typickým pomerom ceny a výkonu.

Na našom trhu bude Honor 8X ku kúpi v dvoch variantoch, a to v 64GB verzii za 279 € a 128GB verzii za 309 €. Veľké regionálne odhalenie nového modelu Honor sa uskutočnilo na Pražskom hrade. Je to vôbec prvý telefón Honor, ktorý bol celému regiónu predstavený v Prahe.

Blýskavé telo a temer žiadne rámčeky

 

Honor 8X má elegantné, zaoblené telo so skleneným chrbtom. Na prvý pohľad zaujme tiež štýlovým matným pruhom na boku zadnej strany, ktorá inak žiari odleskami. Honor 8X bude k dispozícii v troch farebných prevedeniach. Elegantne čiernu a sýto modrú farbu doplní tentokrát aj výrazná červená.

Telefón sa pýši 6,5 palcovým displejom s voliteľným vykrojením a rozlíšením 2340 x 1080 px. Veľký displej je však vložený do tela s rozmermi 160,4 x 76,6 x 7,8 mm. Pomer obrazovky k telu je teda 91 % a telefón pôsobí omnoho kompaktnejším dojmom, ako by uhlopriečka displeja mohla napovedať. Moderné vykrojenie ešte viac rozširuje plochu displeja, ale je možné ho softwarovo zrušiť a využiť klasickú plnú lištu.

„Predstavením nového modelu Honor 8X nastavuje značka nové hranice, ak sa jedná o rovnováhu medzi hodnotou, dizajnom a výkonom. Honor 8X spĺňa nielen potreby našich zákazníkov, ale predstavuje taktiež úžasný krok vpred v technológii smartfónov a búra všetky staré konvencie o tom, čo je možné, pričom sa silne sústredí na dizajnovú estetiku,“ hovorí k novému modelu George Zhao, prezident spoločnosti Honor. „Honor 8X je krásnym stvárnením minimalizmu, očarujúcim príkladom úspechu a vynaliezavosti. Je to priekopník, ktorý dokazuje, že vlajkové funkcie nevyžadujú kompromis," dopĺňa Zhao.

Umelá inteligencia pri fotení

 

Na zadnej strane telefónu nechýba duálny fotoaparát s využitím technológie AI. Jedná sa o kombináciu 20 a 2 MPx. Vďaka umelej inteligencii dokáže algoritmus prepojiť fotené objekty s optimálnym nastavením fotoaparátu podľa aktuálneho kontextu konkrétnej snímky. V rovnakej chvíli tak rozozná a zvýrazní rôzne časti toho, čo snímate. Taktiež predný 16MPx fotoaparát využíva umelú inteligenciu, a to predovšetkým k detekcii pohybu a inteligentnému rozpoznávaniu snímok.

Pri dlhších expozíciách využíva Honor 8X umelú inteligenciu pre elimináciu chvenia rukou. Optická stabilizácia tak dosahuje lepších výsledkov.

Rýchlik každým kúskom

 

Honor 8X je poháňaný výkonným osemjadrovým procesorom Kirin 710, ktorému sekunduje 4GB RAM. Interná pamäť telefónu prichádza v dvoch variantoch, a to 64 GB a 128 GB. Pamäť možno rozšíriť o 256GB microSD.

Batéria s kapacitou 3750 mAh zaistí naozaj dlhú výdrž telefónu. Pri sledovaní videí vydrží telefón nabitý viac ako 15 hodín.

Odomykanie tvárou, NFC

 

Spoľahlivá čítačka odtlačkov prstov umiestnená na zadnej strane umožňuje telefón bleskurýchle odomknúť. Telefón je možné bezpečne odomknúť taktiež pomocou rozpoznania tváre. Umelá inteligencia umožňuje bezchybné odomknutie aj pri zhoršených svetelných podmienkach.

Smartfón beží na Androide 8.1 Oreo s nadstavbou používateľského rozhrania EMUI 8.2. Samozrejmosťou je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach. Telefón ovláda systém dual SIM alebo technológiu NFC.

Strategické partnerstvo Honor a Red Bull

 

Behom pražskej akcie oznámili George Zhao a Chris Hunt, regionálny prezident Red Bull, strategické partnerstvo oboch značiek. "Už predtým spolu Honor a Red Bull úspešne spolupracovali na akciách, podporovali atlétov a športy. Teraz je naším spoločným cieľom prehĺbiť a posilniť naše partnerstvo v celom regióne na kľúčových trhoch, vrátane Českej republiky, Maďarska, Poľska, Srbska a Slovenska. V spolupráci vidíme výbornú obojstrannú zhodu hodnôt značky, značky ako takej a cieľového segmentu," zhrnul dlhodobé partnerstvo George Zhao.

Honor má na Slovensku nového ambasádora

 

Novou slovenskou ambasádorkou Honor je medailistka zo svetového pohára v snowboardingu, Klaudia Medlová.

Honor Band 4

 

Na Pražskom hrade bol okrem nového telefónu Honor 8X predstavený aj nový Honor Band 4. Šikovný náramok môže fungovať ako diaľkový ovládač pri fotografovaní, mnohí používatelia určite ocenia aj funkciu hľadania telefónu. Honor Band 4 je tiež vodeodolný až do hĺbky 50 metrov. Nechýbajú mu ani klasické funkcie, ako monitoring tepu alebo schopnosť sledovania a zdieľania každodennej tréningovej aktivity.

Honor Band 4 bude na našom trhu dostupný od novembra.

Lokálna dostupnosť

 

Predaje Honor 8X začnú na Slovensku už čoskoro, a to s cenovkou 279 € za 64GB variant a 309 € za 128GB variant. Telefón bude možné zakúpiť u predajcov Alza.sk, NAY, Datart, TPD, Okay, Mall.sk, hej.sk a taktiež u operátora O2 SK.

(Zdroj: Tlačová správa Honor)