Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvý smartfón HTC zameraný na blockchain kúpite za kryptomenu

Prvý smartfón HTC zameraný na blockchain kúpite za kryptomenu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HTC predstavila nový smartfón Exodus 1, ktorý je zameraný na novú technológiu blockchain. Výrobca vyvinul vlastnú kryptografickú peňaženku Zion, aby mohol smartfón fungovať ako hardvérová peňaženka na kryptomenu. Telefón sa bude dať zakúpiť za Bitcoin alebo Ethereum.

Smartfón HTC Exodus 1 je plne navrhnutý pre šifrovaciu technológiu blockchain. Tomu podlieha aj úroveň zabezpečenia. Vyhradená oblasť čipu telefónu je oddelená od operačného systému Android a využíva technológiu spoločnosti SoftBank Arm Holdings pre udržanie kryptomeny v bezpečí. Podľa výrobcu tak používatelia získajú naozaj kontrolu nad históriou prehliadania údajov, identitou, majetkom, emailov či peňaženkou.

Blockchain smartfón HTC Exodus 1.

Exodus 1 je v podstate digitálny trezor alebo hardvérová peňaženka do ruky, ktorá sa maskuje za nablýskaný smartfón. Zabezpečená časť uchováva krypto kľúče, či už ide o meny alebo tokeny. Zariadenie tiež prináša jednoduchý a bezpečný spôsob, ako obnoviť šifrovacie kľúče stratené v prípade straty hardvéru alebo zabudnutia kľúča.

Keďže ide o prvý smartfón takéhoto druhu, HTC dúfa, že kryptografi a vývojári sa zapoja a pomôžu zlepšiť silu bezpečnosti zariadenia. Spoločnosť preto čoskoro uvoľní API rozhranie, ktoré vývojárom umožní používať špecifický hardvér v Exodus 1 pre ochranu kľúčov a certifikovanie transakcií.

Tento výnimočný krypto-smartfón sa bude dať získať až od začiatku decembra. Výrobca spustil predbežné objednávky. Exodus 1 sa bude dať zakúpiť len za kryptomenu. Cena bola stanovená na 0,15 Bitcoin alebo 4,78 Ethereum.

Blockchain smartfón HTC Exodus 1.

Blockchain smartfón HTC Exodus 1.