Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfón Xiaomi maximalizuje displej cez výsuvnú selfie kameru

Smartfón Xiaomi maximalizuje displej cez výsuvnú selfie kameru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rámy okolo displeja smartfónov sú z roka na rok tenšie, no je problém ich redukovať najmä v hornej časti z dôvodu umiestnenia predného fotoaparátu. Tento oriešok sa v smartfóne Mi MIX 3 podarilo čínskemu výrobcovi Xiaomi šalamúnsky vyriešiť tak, že časť s fotoaparátom sa prostredníctvom magnetického mechanizmu vysunie zo zadnej strany zdvojeného tela smartfónu. Samozrejme, že tejto novej vlajkovej lodi nechýbajú špecifikácie na úrovni.

Smartfón Xiaomi Mi MIX 3 používa neodymové magnety, ktoré vysunú zadnú časť s fotoaparátom, keď používateľ zatlačí a potiahne s displejom nadol. Hoci mechanický systém vyzerá krehko, podľa výrobcu bol testovaný a mal by vydržať viac ako 300 000 výsuvných cyklov. Po vysunutí sa dostaneme k prednému duálnemu selfie fotoaparátu s 24 megapixlovým hlavným snímačom Sony IMX576 pre zachytenie viac detailov pri slabších svetlených podmienkach. Druhý snímač má rozlíšenie 2 megapixle a slúži pre snímanie s hĺbkou ostrosti.

Smartfón Xiaomi Mi MIX 3.

Zadná duálny fotoaparát prichádza s rozlíšeniami 12 + 12 megapixlov. Dokáže snímať videá v 4K kvalite a nechýba ani režim pre super spomalené videá s rýchlosťou záznamu až 960 snímok za sekundu. Prednému aj zadnému fotoaparátu pomáhajú algoritmy umelej inteligencie pre automatickú stabilizáciu obrazu, meranie svetla, kalibráciu a nastavenie parametrov na základe scény, ktorý chcete zachytiť.

Vďaka magnetickému výsuvnému mechanizmu má 6,4 palcový AMOLED displej pomer k telu až 93,4 percenta. Výrazne predbehol aj vlajkové lode ako sú iPhone XS Max či Samsung Galaxy S9+, ktoré sa môžu pochváliť o niečo viac než 84 percentami. Novinka sa bude dodávať v troch farebných prevedeniach - Jade Green, Sapphire Blue a Onyx Black. V balení sa nachádza bezdrôtová nabíjačka.

Smartfón Xiaomi Mi MIX 3.

K dispozícii sú štyri verzie smartfónu Mi MIX 3. Prvá kombinuje 6 GB pamäte RAM a 128 GB dátové úložisko za cenu 3 299 RMB (asi 416 EUR), druhá zvyšuje na 8 GB RAM s rovnakým úložiskom za 3 599 RMB (okolo 454 EUR), zatiaľ čo tretia verzia doplnila 8 GB RAM o 256 GB úložisko za 3 999 RMB (približne 505 EUR). Posledná je limitovaná edícia Palace Museum, ktorá posúva operačnú pamäť na neuveriteľných 10 GB RAM s veľkorysou kapacitou úložiska 256 GB. Cena tohto kúsku je 4 999 RMB (cca 631 EUR). Smartfóny budú dostupne od 1. Novembra zatiaľ len v Číne. Nepadla žiadna informácia o dostupnosti v iných krajinách sveta.

Smartfón Xiaomi Mi MIX 3.