Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchlejší a štíhlejší iPad Pro s displejom nielen pre kreatívnu prácu

Rýchlejší a štíhlejší iPad Pro s displejom nielen pre kreatívnu prácu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Apple predstavila aktualizovaný model tabletu iPad Pro pre tento rok, ktorý si so sebou prináša viaceré vylepšenia. Vývojári sa pohrali nielen s výkonom a vylepšením vnútorných komponentov, ale osviežili i samotný dizajn s výrazne užšími rámami okolo displeja. Ten sa tak môže stať priestorom pre kreatívnu prácu či zábavu.

Tablet iPad Pro má tenšie telo so zaoblenými rohmi má hrúbku 5,9 milimetra. Hostí v sebe LCD displej s výrazne užšími rámami ako v minuloročnom modeli. K dispozícii sú verzie s 11 palcovým displejom (rozlíšenie 2388 x 1668 pixlov) a s 12,9-palcovým displejom (rozlíšenie 2 732 x 2 048 pixlov). V prípade druhého modelu sa podarilo znížiť jeho celkové rozmery. Zabudovaný snímač s technológiou Face ID rozpozná tvár používateľa v ľubovoľnej polohe, takže nemusí naťahovať krk a priamo pozerať do kamery, keď sa chce prihlásiť do nového operačného systému iOS 12.

Apple iPad Pro 2018

Vo vnútri tabletu sa usídlil nový procesor A12X Bionic. Ten je pri spracovaní niektorých úloh údajne až o 90 rýchlejší v porovnaní so starším bratom. Grafický výkon sa zdvojnásobil. Kapacita vnútorného úložiska môže narásť až na 1 TB a výrobca prekvapil tým, že do zariadenia integroval port USB-C. Vďaka tomuto riešeniu tak bude mať používateľ oveľa lepšie možnosti pripojenia príslušenstva a iných zariadení, pričom môže svoj tablet použiť aj na nabíjanie smartfónu.

Apple iPad Pro 2018

Výdrž batérie na jedno nabitie je udávaná na 10 hodín, čo by malo vystačiť na normálnejší pracovný deň. Aktualizácie sa dočkalo i dotykové pero a kryt s klávesnicou. Druhá generácia Apple Pencil, ktorá sa dá dokúpiť za 129 dolárov, sa k tabletu pripojí s pomocou magnetickej klapky a môže sa tak bezdrôtovo nabíjať. Smart Keyboard Folio, s cenou od 179 dolárov prináša dva nastaviteľné uhly pre položenie tabletu na stôl alebo na kolená.

Nové modely iPad Pro s kapacitami vnútorného úložiska 64 GB, 256 GB, 512 GB alebo 1 TB môžu byť v striebornej alebo šedej farbe. Každá konfigurácia môže byť vybavená LTE pripojením. Cena sa pri 11 palcovom modeli začína od 799 dolárov, zatiaľ čo pri 12,9 palcovom je to od 999 dolárov. Dostupnosť bola stanovená na 7. novembra.

Apple iPad Pro 2018