Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfón OnePlus 6T si našiel miesto medzi top vlajkovými loďami

Smartfón OnePlus 6T si našiel miesto medzi top vlajkovými loďami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci už to vyzeralo, že na poli mobilných telefónov už výrobcovia povedali posledné slovo, spoločnosť OnePlus sa rozhodla záver roka osviežiť o druhú vlajkovú rok OnePlus 6T. Medzi hlavné funkcie tohto mobilného zariadenia patrí snímač odtlačkov prstov integrovaný priamo do displeja, prvky umelej inteligencie spojené s fotografovaním či dostatok energie pre udržanie pôsobivého výkonu.

Približne pol roka dozadu vyšla vlajková loď OnePlus 6, ku ktorej sa teraz pripája verzia s označením OnePlus 6T. Nový smartfón tak stavia na základoch svojho súrodenca, no do talónu si prináša viacero vylepšení. V prvom rade je to integrácia technológie snímača odtlačkov prstov priamo v OLED displeji zariadenia. Technológia rozpozná používateľa a odomkne smartfón už za 0,34 sekundy. Displej je aj o niečo väčší, jeho uhlopriečka sa natiahla na 6,41 palcov. Má ostré rozlíšenie 1 080 x 2 340 pixlov (402 pixlov na jeden palec) a menší zárez okolo predného fotoaparátu.

OnePlus 6T

Hardvérové špecifikácie sa vo veľkej miere zhodujú s modelom OnePlus 6 a atakujú prvé priečky prémiových telefónov pre rok 2018. Vo vnútri sa nachádza procesor Snapdragon 845, spolu so 6 GB alebo 8 GB pamäte RAM a 128 GB alebo 256 GB vnútorného úložného priestoru. Tento výkon využije aj zadný duálny fotoaparát s rozlíšením 20 + 16 megapixlov, ktorý disponuje prvkami umelej inteligencie pre snímanie v horších svetelných podmienkach s pomocou algoritmov s názvom Nightscape. Uvedená funkcia sa dostane aj do staršieho modelu OnePlus 6.

OnePlus 6T

Smartfón ovládol operačný systém Android 9 Pie s nadstavbou používateľského rozhrania OnePlus OxygenOS. Kapacita batérie sa z 3 300 mAh v OnePlus 6 zväčšila až na 3 700 mAh. Samozrejmosťou je technológia pre rýchle nabíjanie, no možnosť bezdrôtového nabíjania batérie nebola ešte integrovaná.

Nový smartfón OnePlus 6T stojí 549 dolárov a dostupný bude od 1. novembra.

OnePlus 6T