Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Blockchain smartfón Exodus 1 s unikátnym zabezpečením kryptomien

Blockchain smartfón Exodus 1 s unikátnym zabezpečením kryptomien
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HTC spustila obdobie predbežného prístupu k svojmu prvému blockchainovému telefónu Exodus 1. Smartfón je vybavený zónou, ktorá je zabezpečená oddelením od systému Android. Tu budú uložené kľúče od kryptomien, NTF cenností a v blízkej budúcnosti aj kľúče od používateľských dát uložených v blockchainovej sieti.

Revolučný je unikátny systém obnovenia kľúčov Social Key Recovery, vyvinutý pre prípad straty alebo odcudzenia telefónu. Rieši aj situáciu, kedy majiteľ zabudne svoj kód. Samozrejmosťou je prémiové spracovanie a výkon, ktorí fanúšikovia od vlajkových lodí spoločnosti HTC očakávajú.
HTC Exodis 1 sa dá predbežne objednať na stránkach www.htcexodus.com za 0,15 BTC alebo 4,78 ETH. Odoslanie prvých kusov je naplánované na december 2018.

Decentralizované bezpečie

 

HTC Exodus 1 disponuje zabezpečeným priestorom pre kľúče k všetkým digitálnym aktívam, ktorý je oddelený od operačného systému. Vďaka tomu poskytuje vyššiu ochranu ako bežne dostupné aplikácie pre správu kryptomien. Navyše HTC vyvinulo unikátny mechanizmus Social Key Recovery pre obnoveniu kľúčov, ktorý funguje aj v prípade straty či odcudzenia smartfónu. Dokonca vyrieši aj zabudnutie prístupového kódu.

Používatelia si jednoducho vyberú niekoľko dôveryhodných priateľov, ktorých požiadajú o inštaláciu aplikácie pre správu kľúčov. Tajný algoritmus pre zdieľanie potom rozdelí ich seed na časti, ktoré rozpošle na vybrané kontakty. O prístup k svojim prostriedkom tak používateľ nepríde za žiadnych okolností. Navyše si môže byť istý, že k jeho kódom nemá prístup ani HTC.

HTC Exodus 1

Budúcnosť blockchainu

 

Príchod Bitcoinu a Etherea priniesol ideu digitálnych cenností a nezameniteľných cenností NFT. Exodus 1 je prvým krokom HTC v snahe vytvoriť platformu a distribučné kanály pre kreatívnych vývojárov, ktorí tvoria jedinečný digitálny tovar. Ďalším krokom bude uvoľnené APU vývojárom tretích strán, ktorí získajú možnosť používať Exodus 1 k ochrane kľúčov a podpisovaniu transakcií. HTC uvoľní API správcu kľúčov Zion i SDK peňaženky partnerom, ktorí zdieľajú víziu rozrastania blockchainového ekosystému a jeho budovania na základoch bezpečnosti a dôvery.

Výrobca spustil pre obdobie predbežného prístupu aj nový kanál „HTC EXODUS (OFFICIAL) na platforme Telegram. Tam bude zbierať spätnú väzbu aj návrhy na vylepšenie zabezpečenia aj vstavanej peňaženky.