Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cosmo: Návrat legendárneho PDA na moderný spôsob

Cosmo: Návrat legendárneho PDA na moderný spôsob
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Planet Computers sa rozhodla vzkriesiť legendárny komunikátor PDA do podoby zariadenia s názvom Cosmo Communicator. To je akýmsi medzistupňom medzi smartfónom a tabletom s fyzickou podsvietenou klávesnicou a dvomi displejmi.

Zariadenie Cosmo je navrhnuté tak, aby fungovalo ako multifunkčný komunikátor s duálnou 4G konektivitou a fotoaparátom s vysokým rozlíšením až 24 megapixlov. Vďaka svojim kompaktným rozmerom sa pohodlne zmestí do vrecka. Comso sa vyznačuje plne podsvietenou fyzickou klávesnicou a špecifikáciami, ktoré sú doménou moderných smartfónov. Patrí sem 6 palcový hlavný dotykový displej, sekundárny 2 palcový externý dotykový displej, operačný systém Android 9.0 Pie, snímač odtlačkov prstov, NFC, Wi-Fi a 4G pripojenie.

Cosmo Communicator

Vo vnútri sa nachádza 8 jadrový procesor Mediatek P70 spolu s pokročilým grafickým procesorom ARM Mali G72, ktorým sekunduje 6 GB operačnej pamäte RAM a 128 GB vnútorné úložisko, ktoré sa dá rozšíriť prostredníctvom microSD karty. Vďaka inšpirácii z populárnych PDA komunikátorov z deväťdesiatich rokov posúva Cosmo produktivitu na vyššiu úroveň s pomocou fyzickej klávesnice bez nutnosti nosiť so sebou sekundárne mobilné zariadenie ako je tablet či notebook.

Cosmo Communicator

Zabudovaná batéria by na jedno nabitie mala vydržať až dva dni bežného používania. O ozvučenie sa postarajú stereo reproduktory a v zariadení nájdeme dva USB-C porty pre nabíjanie a pripojenie periférnych zariadení.

Cosmo Communicator je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa už podarilo vyzbierať viac ako pol milióna dolárov, pričom požadovaná suma bola nastavená na 200 000 dolárov. Zariadenie sa dá získať za finančnú podporu vo výške 549 dolárov. Maloobchodná cena bola stanovená na 799 dolárov. Distribúcia prvých kusov by sa mala začať v máji 2019.

Cosmo Communicator