Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Honor 8X: Moderný smartfón pre mladých, aj tých duchom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie je prekvapením, že čínsky výrobca smartfónov Honor sa snaží držať krok s modernou dobou. Aj preto sa v jeho zariadeniach objavujú tie najnovšie technológie, ktoré používateľom uľahčujú život s mobilom. V tomto duchu do sveta nastupuje aj najnovší model Honor 8X, ktorý si pre svoje veľké regionálne odhalenie vybral Prahu. Naša redakcia na podujatí nechýbala, a tak vám môžeme o jeho zaujímavých funkciách a technológiách prezradiť určite viac.

Smartfóny Honor nie sú mnohým používateľom neznáme už viacero rokov. Za pomerne krátky čas si pritom vybojovali status smartfónov, určených najmä pre modernú mladú online generáciu používateľov. Dôkazom toho je aj najnovší Honor 8X. Ten priťahuje pohľady na svoje elegantné zaoblené telo so skleneným chrbtom. Používateľ má pritom k dispozícii tri jeho moderné farby.

„Dve tradičnejšie, čiernu a modrú, ale tiež jednu veľmi špecifickú červenú s krásnym dizajnom. Táto si trúfam povedať, že bude veľmi zaujímavá nielen pre napríklad vianočné obdobie, ale aj napríklad tiež pre Valentína, valentínske darčeky a tak ďalej,“ popisuje pán Tomáš Veselý, marketingový manažér, Honor ČR a SR.

Smartfón sa môže pochváliť nadštandardne veľkým 6,5 palcovým displejom s voliteľným vykrojením a rozlíšením 2 340 na 1 080 bodov. Vďaka tomu, že pomer obrazovky k telu je až 91 percent, pôsobí telefón kompaktnejším dojmom a pohodlne sa drží v ruke.

„Na tom displeji sa podarilo medziročne vlastne tak zmenšiť tie rámčeky, že sa vlastne podarilo oproti minuloročnej generácii veľkosť toho displeja zväčšiť takmer o celý palec, ale pri zachovaní veľkosti toho tela telefónu.“

Na zadnej strane sa usadil snímač odtlačkov prstov, spolu s duálnym fotoaparátom, ktorý disponuje kombinovaným rozlíšením 20 megapixlov a 2 megapixle. Jeho hlavnou zbraňou je však algoritmus umelej inteligencie, ktorý pomôže pri fotení aj menej skúseným používateľom.

„Ten telefón dokáže rozpoznať, aký predmet fotí. Či rastliny, či fotí vášho domáceho maznáčika, či fotí jedlo, skupinu, jednotlivca a podľa toho dokáže jednoducho prednastaviť čo je ideálne nastavenie toho fotoaparátu. Nemusíte nad tým rozmýšľať, nemusíte presne nastavovať nejaké špeciálne špecifikácie pre fotoaparát.“

Honor 8X však príjemne prekvapil aj tým, že umelá inteligencia sa dostala i do jeho predného, 16 megapixlového selfie fotoaparátu.

„Má tam prednastavených niekoľko režimov pre automatické úpravy selfie podľa toho, v akom prostredí sa majiteľ telefónu nachádza, či už je to napríklad nočný režim, party, skupinová selfie alebo či je to nejaká iná situácia, ktorá už v tom telefóne je preddefinovaná.“

Smartfón získal operačný systém Android 8.1 s používateľskou nadstavbou EMUI 8.2. O plynulý a rýchly chod aplikácií sa pritom postará nový osemjadrový procesor Kirin 710.

„Je to 12 nanometrová technológia, ktorá dokáže ako byť efektívnejšia, čo do spotreby energie, tak tiež výkonnejšia, čo do toho samotného hardvérového výkonu.“

Vývojári chceli potešiť aj náruživých hráčov mobilných hier, ktorí tak môžu pocítiť silu grafickej technológie GPU Turbo.

„Dokážu vlastne vďaka tejto chytrej záležitosti hrať hru napríklad s dvojnásobným počtom frameov za sekundu a tiež vo väčšom rozlíšení.“

Dostatočný je i priestor pre ukladanie dát v dvoch variantoch, a to 64 a 128 GB. No a ten sa dá dokonca ešte výraznejšie rozšíriť.

„Slot pre dve SIM karty v sebe obsahuje tiež tretí priestor vlastne pre uloženie pamäťovej karty, ktorá dokáže rozšíriť úložisko o ďalších 400 GB,“ dopĺňa pán Tomáš Veselý, marketingový manažér, Honor ČR a SR.

Smartfón Honor 8X v sebe spája prvky elegancie a moderných technológií, ktorých špecifikácie sú skôr doménou vlajkových lodí než strednej triedy. Aj vďaka svojej dostupnosti môže preto zaujať nielen mladých vekom, ale i duchom.