Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfón Honor 8X spája svieži štýl s modernými technológiami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Smartfóny Honor si za pomerne krátky čas získali srdcia najmä modernej mladej generácie používateľov. Tento rok sa pritom výrobca pochválil i novou vlajkovou loďou Honor 8X, ktorá si do elegantného tela pribalila hneď niekoľko moderných technológií, vrátane prvkov umelej inteligencie. Čím všetkým sa teda rozhodol smartfón zaujať?

Honor 8X má zaoblené telo so skleneným zadným povrchom, doplnený o matný pruh. K dispozícii je vo viacerých farebných prevedeniach, od elegantnej čiernej farby, cez sýto modrú, až po výraznú červenú. Prednej strane dominuje veľký 6,5 palcový displej, ktorého pomer k telu telefónu je až 91 percent a pôsobí tak oveľa kompaktnejším dojmom.

„Displej má pomer strán až 19,5 ku 9, čo sa v podstate blíži už k natívnemu pomeru strán pri filme, a preto sa vlastne aj videá a filmy budú na tomto telefóne veľmi dobre pozerať,“ hovorí pán Štefan Kovalčík, NAY.

Smartfón je poháňaný osemjadrovým procesorom Kirin 710, ktorého výkon sa zvýšil až o 75 percent v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Procesor je navyše energeticky úsporný a tak smartfón so zabudovanou 3 750 mAh batériou vydrží viac ako 15 hodín nepretržite prehrávať videá.

„Takisto smartfón disponuje grafickým výkonom, ktorý je 130 percent vyšší ako predchádzajúci model. Aj nadšenci hier si tak prídu na svoje.“

Honor 8X sa môže pochváliť plnou podporou LTE siete vo všetkých lokálnych pásmach. Poteší i slot Dual SIM či technológia NFC pre bezhotovostné platby. Komfortné ovládanie pritom zabezpečí najnovšie používateľské rozhranie.

„Je štandardom, že výrobca vybaví svoje zariadenie nadstavbou Androidu a taktiež v 8X-ke je EMUI 8.2.“

Popri snímači odtlačkov prstov sa na zadnej strane telefónu udomácnil aj duálny fotoaparát. Ten je kombináciou snímačov s rozlíšením 20 megapixlov a 2 megapixle. Jeho hlavným prínosom je to, že využíva algoritmy umelej inteligencie pre prepojenie fotených objektov s nastavením fotoaparátu.

„Umelá inteligencia dokáže rozpoznať až 500 scén, vďaka ktorým používateľovi dokáže nastaviť fotoaparát, aby dokázal spraviť ideálnu fotku.“

Umelá inteligencia sa dostala aj do selfie fotoaparátu, kde slúži predovšetkým k detekcii pohybu a k rozpoznávaniu snímok. Predná kamera si pritom nájde svoje využitie aj v súvislosti s modernou biometrickou technológiou.

„Predná kamera má 16 megapixlov. Okrem selfie fotky pomáha rozpoznávať tvár pri odomykaní telefónu,“ dodáva pán Štefan Kovalčík, NAY.

Smartfón Honor 8X sa síce radí do strednej triedy, no jeho dizajn a technológie môžu pokojne súťažiť i s vyššími modelmi. Aj to je zrejme dôvod, prečo tieto telefóny začínajú priťahovať pozornosť nielen mladých používateľov.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)