Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Miniatúrny napájací kábel High Five sa spojí s takmer všetkým

Miniatúrny napájací kábel High Five sa spojí s takmer všetkým
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak používate viacero zariadení s rozdielnymi portami, potom zrejme často hľadáte ten správny napájací kábel. Ušetriť čas by v tomto prípade mohlo zariadenie High Five, ktoré v kompaktnom prevedení dokáže prepojiť dnešné najpoužívanejšie porty.

Nosiť pri sebe spleť napájacích káblov rozhodne nie je pohodlné, no našťastie existuje riešenie v podobe univerzálneho napájacieho kábla 5v1 s názvom High Five. Ten dokáže napájať z portu USB-A alebo USB-C a potom sa dá použiť port USB-C pre napájanie z ďalších portov micro-USB a Lightning.

Okrem všestrannosti príde vhod aj veľkosť tohto riešenia. Zariadenie sa bez problémov zmestí na kľúčenku, pretože meria menej ako 7 centimetrov a váži len 15 gramov. Je vyrobené zo zmesi 12 rôznych kovov, pričom konektory boli magnetizované, aby sa mohli spolu spojiť, keď sa nepoužívajú, pričom adaptér s konektorom USB-A funguje ako krytka. Silikónový prúžok kábla, ktorý spája oba konce sa dá použiť práve na pripojenie ku kľúčenke.

Napájací kábel High Five 5v1

High Five samozrejme nefunguje ako samostatný napájací zdroj, a tak si používateľ bude musieť pribaliť so sebou nabíjačku pre notebook či iné zariadenia. Napriek tomu by však toto riešenie mohlo výrazne znížiť počet káblov, ktoré musíte so sebou prenášať.

Nabíjací kábel High Five 5v1 je momentálne predmetov dvoch start-up kampaní na portáloch Kickstarter a Indiegogo. K dispozícii je aj model High Five C 2v1, ktorý podporuje rýchle nabíjanie a prenos údajov s možnosťami pripojenia cez porty USB-C a USB-A. No v tomto prípade stráca používateľ flexibilitu 5v1 modelu. Cena každého modelu bola stanovená na 14 EUR. V prípade, že všetko pôjde podľa plánov, prvé kusy by sa mali začať dodávať v máji tohto roku.

Napájací kábel High Five 5v1

Napájací kábel High Five 5v1