Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný monitor ThinkVision plní sny používateľov notebookov

Prenosný monitor ThinkVision plní sny používateľov notebookov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Viacerí si na cestách zrejme povzdychnú a pomyslia, aké by to bolo fajn mať pri práci na notebooku k dispozícii ešte aj druhý monitor. Čínsky výrobca Lenovo práve preto vytvoril prenosný 14 palcový monitor ThinkVision M14, ktorý sa k notebooku pripája cez USB-C.

Rozhranie USB-C prináša praktické riešenie konektivity a napájania cez jediný port a stáva sa štandardom pre mnohé zariadenia. Využila ho aj spoločnosť Lenovo pre svoj prenosný 14 palcový monitor s IPS displejom (s rozlíšením 1920 x 1080), ktorý rozšíri pracovnú plochu majiteľom notebookov. Monitor práve vďaka portu USB-C neobsahuje ťažkú batériu a váži tak len 0,59 kilogramu. K dispozícii je aj adaptér pre podporné napájanie, keď používateľ potrebuje nabíjať zdrojové zariadenie.

Prenosný monitor Lenovo ThinkVision M14

Prenosný monitor ThinkVision M14 je nielen ľahký, ale samozrejme má aj tenké telo. Vývojári umiestnili totiž väčšinu komponentov do základne. Ak by ste chceli ešte viac zvýšiť pozíciu monitora, aby ste mohli monitor prispôsobiť svojmu notebooku, zo základne sa dá vysunúť dodatočný stojan. Ani s pripojením nie je problém, pretože port USB-C sa nachádza aj na pravej aj na ľavej strane monitora, takže si používateľ môže zvoliť umiestnenie monitora na takú stranu notebooku, ktorá mu pri práci najviac vyhovuje.

Prenosný monitor Lenovo ThinkVision M14

K monitoru výrobca poskytuje dokonca aj kryt, ktorý počas prenosu chráni displej v batožine pred poškodením. Možno jedinou výčitkou by sa dali označiť rámy okolo monitora, najmä spodný je dosť široký. Je to škoda, keďže pri klasických monitoroch sa začíname stretávať s takmer bezrámovým dizajnom. Napriek tomu sa tento ľahký prenosný monitor môže stať šikovným pomocníkom pre všetkých, ktorí aj na cestách potrebujú priestor na prácu, napríklad pri úprave fotografií alebo videí.

Lenovo sprístupní model ThinkVision M14 od júna za cenu 229 euro.

Prenosný monitor Lenovo ThinkVision M14