Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung Galaxy A70 je prekvapivo vysoký a výkonný

Samsung Galaxy A70 je prekvapivo vysoký a výkonný
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský Samsung po vydaní vlajkovej lode Galaxy S10 nezaháľa a tentoraz prináša strednú triedu smartfónov Galaxy A70. Novinka je vybavená prekvapivo dobrým hardvérom, trojitým zadným fotoaparátom, výkonnejšou batériou a mimoriadne vysokým displejom.

Zrejme najzaujímavejšou vecou, ktorú si na novom smartfóne Galaxy A70 všimnete už na prvý pohľad je jeho výška. Vertikálne meria totiž až 164,3 milimetrov a prekonáva tak samotnú vlajkovú loď Galaxy S10, či vlajkovú loď iPhone od spoločnosti Apple. Veľké telo poskytne dostatok priestoru pre 6,7 palcový AMOLED displej s rozlíšením 1080 x 2400 pixlov.

Samsung Galaxy A70.

Vývojári aj pri tomto modeli zvolili minimalistický priestor pre predný selfie fotoaparát, ktorý sa vtesnal do malej „kvapky“, ktorá vychádza zo stredu horného rámu displeja. To z nej robí malý výrez, ktorý by mal byť pri pozeraní obsahu čo najmenej rušivý. Keď už sme pri tom selfie fotoaparáte, ten má rozlíšenie až 32 megapixlov, čím sa tak vyrovnáva najnovšej vlajkovej lodi Huawei P30 Pro.

Zadný trojitý fotoaparát v sebe kombinuje rovnako 32 megapixlový objektív, spolu so ultra širokouhlým 8 megapixlovým objektívom a 5 megapixlovým objektívom pre pridanie hĺbky do záberu. Používatelia si vďaka tomu môžu nastaviť hĺbku ostrosti buď pred alebo po zosnímaní fotografie.

Samsung Galaxy A70.

Vo vnútri sa uhniezdil osemjadrový procesor s možnosťou 6 GB alebo až 8 GB operačnej pamäte RAM a 128 GB vnútorným úložiskom. To je možné rozšíriť o ďalších 512 GB prostredníctvom microSD karty. Úctyhodné parametre na smartfón strednej triedy dopĺňa aj batéria s veľkou kapacitou 4 500 mAh, ktorá podporuje technológiu rýchleho 25 W nabíjania s označením Super-Fast Charging. O bezpečnosť sa postará snímač odtlačkov prstov, ktorý je integrovaný priamo do displeja smartfónu.

Nový smartfón Samsung Galaxy A70 prichádza v čiernej, bielej, modrej a koralovej farbe, ktoré pod určitým svetlom vytvárajú efekt gradientovej farby. Spoločnosť Samsung zatiaľ neoznámila ceny ani dostupnosť. Ďalšie podrobnosti sa možno dozvieme na podujatí Galaxy Event, ktoré sa bude konať 10. apríla.

Samsung Galaxy A70.